Večírková sezona v plném proudu. Jak ji přežít bez úhony

Konec a začátek roku je obdobím přímo nabitým nejrůznějšími večírky a přátelskými posezeními. A to znamená, že se jedná o období nesmírně náročné pro naše tělo. Nejenže neustále ponocujeme, ale náš jídelníček se tomu ideálnímu prakticky už nemůže víc vzdálit. Jak to celé přežít bez větších následků?

Co na sebe

Začněme poněkud banálnějším, ale z pohledu etikety nezanedbatelným tématem. Pokud se chystáte na firemní večírek, zjistěte si, jaký je dress code. Nechcete přece, aby si na vás kolegyně ukazovaly prstem a celé patro ještě po Novém roce šeptalo o vašem nevhodném outfitu.

Najezte se předem

Ačkoli to zní jako velká škoda, když je na každém večírku hromada dobrot, vyplatí se nevyrážet na něj s úplně prázdným žaludkem. Jednak se může stát, že se dostanete dříve k nějaké té sklence než ke chlebíčkům, takže hrozí rychlé opití, jednak nebudete působit jako nenažranec, co se celý večer nehne od mísy s řízečky. A navíc se nepřejíte hned v prvních minutách celé akce ve snaze zahnat ten hrozný hlad.

Žádné výmluvy

Pokud opravdu nemáte vážný důvod, proč firemní večírek vynechat (rodinná krize, nemoc apod.), pak na něj určitě jděte. Vyjadřujete tím respekt zaměstnavateli, naopak vaše nepřítomnost by mohla být brána jako neslušnost. I kdybyste se měli ukázat jen na půl hodinky, vyplatí se to.

Nastavte si limit

Pokud nepatříte k abstinentům nebo jste na večírek nedorazili autem, nejspíš nějakou tu sklenku něčeho ostřejšího vypijete. Ale zkuste si stanovit nějaký limit, který v konzumaci alkoholu nepřekročíte. Není nic trapnějšího než kolega, který zvrací uprostřed tanečního parketu, protože to přehnal s pitím. Tak se jím nestaňte.

Jídlo, pití, jídlo, pití

A když už jsme u opilosti – předejděte té nejhorší i tím, že nebudete pít nalačno. Pěkně tedy sklenky s alkoholem prokládejte nejen jídlem, ale i sklenicemi s čistou vodou. Ta je obzvlášť důležitá s ohledem na míru kocoviny další den. Když totiž budete konzumovat jen alkohol, budete dehydratovaní a bude vám hůř, než když si zajistíte i další příjem tekutin.

Co do žaludku

Večírkové dobroty jsou většinou dost podobné – nějaké teplé jídlo, řízečky, chlebíčky, sýry, šunky, zákusky, ovoce, zelenina… Klidně ochutnejte od všeho, ale nepřehánějte to. Riskujete, že by vám mohlo být docela těžko (a v kombinaci s alkoholem i špatně od žaludku, hlavně druhý den). Prokládejte těžší pokrmy zeleninou nebo ovocem a dávejte si pravidelné pauzy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat