Překvapivé přínosy tance. Snižuje stres a brání vzniku osteoporózy

Posilovna, nebo taneční parket? Čemu dáte přednost? I když nikdo nechce zpochybňovat fitness centra, tanec přeci jen může (hlavně ženám) přinést daleko víc, než jen skvělou postavu a vyrýsované svaly. Proč byste se na něj třeba hned v příštím roce měli zaměřit?

Hledáte aktivitu, která se pozitivně podepíše na vaší postavě a zároveň vám pomůže „vypnout“? Otevřete se tanci. Která z výhod, jež poskytuje, se vám zamlouvá nejvíc?

Tónuje a posiluje svaly paží a nohou

Vzhledem k tomu, že se taneční dovednosti zlepšují lekci od lekce, zjistíte, že některé pohyby jsou velmi dobré při tónování a posilování hlavních svalových skupin v rámci horní i spodní poloviny těla. Chce to jen dělat to, co se od tance očekává: zapojit nohy a ruce!

Spaluje kalorie

Vždy, když v televizi běží taneční show, během které se sportovci, zpěváci, modelky či herečky učí tancovat pod dohledem zkušených tanečníků, pochvalují si úbytek kil a celkové zpevnění těla. Aby ne! Pokročilejší taneční pohyby se dají považovat za skvělé kardiovaskulární cvičení, při kterém můžete „sundat“ třeba i 400 až 500 kcal za hodinu.

Zabraňuje vzniku osteoporózy

V porovnání s muži jsou ženy náchylnější k osteoporóze, a to kvůli hormonálním změnám, k nimž dochází v době stárnutí. Lékaři tedy dámám, ideálně ještě před přechodem, doporučují právě onen tanec. To je proto, že je to vynikající posilovač nejen kostí, ale také kloubů, jež jsou velmi náchylné k opotřebení.

Snižuje úroveň stresu

Všichni víme, jak je důležité odolávat stresu. Kdo jeho sílu podceňuje, zpravidla se dočká úzkosti, nespavosti, přírůstku hmotnosti a dokonce i srdečních chorob. Naštěstí k jednomu z nejúčinnějších stresových ventilů patří právě tanec. Odvádí totiž mysl od starostí a někdy zbytečného přemýšlení. A to se hodí, ne?

Zlepšuje rovnováhu a flexibilitu

Existuje mnoho každodenních úkolů, které lze provádět efektivněji a bezpečněji, pokud ovšem jste maximálně flexibilní. Je přece jedno, jestli nakupujete, nebo se chystáte péct něco dobrého, ohebnost se hodí vždycky a všude.  Zatímco existuje mnoho cvičení, které pomáhají vylepšit rovnováhu a flexibilitu, mnohé z nich vedle tance „blednou“ závistí! Takže, raz, dva, tři, cha-cha!

Pomáhá posílit sebevědomí a důvěru

Navštěvování tanečních kurzů pomáhá zvýšit sebeúctu a sebevědomí. Zůstanete fit a ještě si zvednete náladu a polechtáte ego. Tak co, kdy obujete taneční boty?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat