Imunita v zimě. Nenechte se zaskočit bacily

Je to už taková zimní tradice - jakmile se venku ochladí, přibývá lidí, kteří pokašlávají, kýchají a smrkají a vesele kolem sebe šíří nejrůznější viry a bakterie. V takovém období je velmi důležité soustředit se na svou imunitu, která stojí mezi námi a infekcí. Jak ji skutečně účinně posílit?

Ovoce a zelenina, silní spojenci

Důvod je jasný – obsahují spoustu vitaminů, antioxidantů a minerálů, které imunitní systém posilují. Jistě, můžete „zobat“ pilulky, ale čerstvé plody jsou nejlepší.

Spánek jako medicína

Pokud budete spánek odbývat, hrozí vyšší hladiny stresových hormonů v těle, které přispívají k zánětlivým procesům v organismu. Takže si dopřejte alespoň 7 hodin kvalitního spánku denně!

Pryč z gauče

Každodenní pohyb (a stačí například chůze) zvyšuje rychlost, s níž se protilátky a bílé krvinky pohybují v našem těle, takže dokáží odhalit hrozící nemoc dříve a včas zasáhnout, ještě než propukne.

Pozor na dezinfekci

Mytí rukou je samozřejmost, ale nic se samozřejmě nesmí přehánět. Pokud si ruce drhnete dezinfekcí každých 10 mnut, paradoxně si můžete uškodit – našemu organismu chybí podněty, proti nimž by si mohl vybudovat obranyschopnost.

Cigarety a alkohol? Raději ne

Ano, oba tyto zlozvyky znamenají pro náš imunitní systém zbytečnou zátěž, v jejímž důsledku je obranyschopnost organismu oslabena.

Dejte sbohem stresu

Protože se dnes nikdo z nás nevyhne stresu, je potřeba naučit se od něho oprostit. Stres totiž narušuje imunitu a přispívá k zánětlivým procesům v těle. Naučte se pořádně odpočívat! Zdravá mysl = zdravé tělo.

Samota nám nesvědčí

Studie naznačují, že lidé, kteří se pravidelně vyskytují ve společnosti ostatních lidí, jsou mnohem méně nemocní a mají silnější imunitní systém. Využijte toho!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat