Bylinné čaje, které ulevují od bolesti hlavy

Berete si prášek pokaždé, když se bolesti hlavy přihlásí o slovo? Při příštím ataku nechte přihrádku s léky netknutou a připravte si bylinkový čaj. Jaký? Můžete si vybrat z několika možností!

Bylinkové čaje vám pomohou dosáhnout okamžité úlevy, aniž by způsobily nějaké vedlejší účinky, které přinášejí léky proti bolesti – zvracení, průjem, krvácení či dokonce poškození jater. To se s těmito čaji nemůže stát!

Zázvorový čaj

Zázvorový čaj je účinným prostředkem proti zažívacím potížím. Věděli jste, že je to také něco, co byste mohli užívat, pokud trpíte právě na bolesti hlavy? Šálek zázvorového čaje má vynikající protizánětlivé vlastnosti, které mohou okamžitě zkrotit to, co ohrožuje váš denní harmonogram.

Mátový čaj

Kromě čaje zázvorového, i mátový čaj je uctíván pro svou schopnost řešit poruchy trávení. Tento nápoj je navíc schopen léčit bolesti hlavy zcela přirozeně. Šálek mátového čaje vám pomůže dosáhnout úlevy bez ohledu na to, zda je vaše bolest hlavy způsobena nadměrnou stimulací nervů nebo podrážděním žaludku po těžkém jídle.

Heřmánkový čaj

Co je tak nádherné na čerstvě připraveném šálku heřmánku? Vlastně úplně všechno! Je to skvělý bojovník proti bolestem hlavy, ať je jejím původcem alergický záchvat či rozrušený žaludek. A ta vůně! Heřmánkový čaj může být konzumován, pokud na tom s psychikou a náladou nejste zrovna nejlépe.

Levandulový čaj

Kromě heřmánku se při úzkosti doporučuje i čaj z levandule. I ona totiž krotí jak chmury, tak bolesti hlavy a stres. Uvařte si jeden šálek před spaním!

Skořicový čaj

Příjemná vůně skořicového čaje zpravidla stačí k tomu, aby se tak škaredá bolest hlavy vzdala v prvním kole zápasu. Již pár doušků tohoto čaje vám poskytne antioxidační a protizánětlivou ochranu, která zapůsobí na nesnesitelný bolehlav. Odborníci navíc říkají, že skořicový čaj je obzvláště vynikající pro lidi, jejichž bolesti hlavy pocházejí z prochladnutí.

Bazalkový čaj

Sloučeniny v bazalce se chlubí schopností bojovat proti volným radikálům a zánětu. Obojí může způsobovat právě bolesti hlavy. Pokud nejste fanouškem pepřové chuti bazalkového čaje, oslaďte si ho trochou medu.

Zelený čaj

Nakonec můžete konzumovat čerstvě uvařený zelený čaj. K dispozici je prakticky všude. Tento typ nápoje zaplaví vaše tělo antioxidanty, které pomáhají vypořádat se s mnoha různými příčinami bolesti hlavy, jako je rozrušení žaludku a stres.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat