Kuřecí polévka je skutečně nejlepší lék na chřipku a nachlazení

Kuřecí vývar má skutečně protizánětlivé účinky a může ulevit od symptomů nachlazení a chřipky rychleji než kterýkoli lék. Působí také tím, že silné aroma, látky uvolňující se z koření a horká tekutina rychle uvolňují nos a ucpané dutiny. Látky obsažené ve vývaru samotném pak skutečně působí léčivě.

Tvrdí to vědci z University of Nebraska, kteří provedli experimentální testování účinků polévky, aby zjistili, jestli je stará babská rada jen placebo povídačkou, nebo se může opřít o vědecké důkazy. A může.

Podle doktora Stephena Rennarda silný vývar ze slepice, kohouta či kuřete, který obsahuje také cibuli, brambory, pastinák, tuřín, mrkev, celer, petrželku, sůl a pepř, je směsí protizánětlivých látek, které samy o sobě krom fyzikálních účinků horké tekutiny skutečně léčí nachlazení a chřipku.

„Kuřecí vývar skutečně podporuje přímo imunitní systém v boji s infekcí, ale psychologické a fyzické pohodlí, které polévka poskytuje, můžou mít silný placebo účinek k tomu,“ tvrdí doktor Rennard.

Raději bez virů, prosím

Samozřejmě všichni bychom nejraději prožili letošní zimu úplně bez chřipky. Lze se virům nějak bránit? Jedině snad poctivou prevencí a dodržováním několika pravidel. Co zabírá?

Hlavně klid

Všechno souvisí se vším, proto vězte, že i nervozita má přímý vliv na rozvoj nachlazení. Na tuto skutečnost poukazují závěry britského výzkumu, které uvádějí, že příznaky virózy se častěji objevují u těch, kteří zažívají permanentní stres. Výzkumníci si to vysvětlují tím, že zvýšená hladina stresových hormonů oslabuje imunitní systém a omezuje odolnost vůči infekcím.

Dezinfekce v kabelce

Různé viry mají překvapivě dlouhou životnost a dokážou přežít i na površích, kde byste to asi nečekali. Zpravidla jsou ale nejrizikovějšími místy kliky dveří i nákupní košíky v obchodech, peníze nebo madla v městských hromadných prostředcích. Je jasné, že právě v MHD či u pokladny v obchodním centru si ruce umýt nemůžete, ovšem dá se použít antibakteriální gel, který budete mít v kabelce pro všechny takové případy. Seženete ho třeba v drogerii a rozhodně se nejedná o žádnou likvidační investici.

Hlídejte si vitaminy

„Ládujete“ do sebe „céčko“ s tím, že tak snáze předejde nejhoršímu? Tak pochopitelně, říká se to. Jenže pozor, odborníci jako vhodnou prevenci vnímají spíše vitamin D, jehož hladiny s nedostatkem slunečního světla rapidně klesají, což může přispět k nákaze chřipky. Pokud nevíte, kde tohoto zachránce před onemocněním hledat, zaměřte se na lososa, sardinky, červené maso, droždí a hovězí játra.

Vyskočte z gauče

Fyzická aktivita podpoří krevní oběh, čímž umožňuje bílým krvinkám imunitního systému dostat se tam, kam je potřeba. Ze závěrů amerického průzkumu provedeného na jedné vysoké škole sportovní medicíny jednoznačně vyplývá, že až 61 % pravidelných a nadšených běžců vykazuje méně symptomů nachlazení. Tedy v porovnání s lenivějšími jedinci, kteří volné chvíle raději tráví u televize. Běh není nic pro vás? Vyrážejte alespoň na dlouhé procházky, i to se počítá!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat