Postavte imunitu do latě. Takhle si na vás žádný bacil nepřijde

V zimních měsících na náš organismus útočí celá řada virů a bakterií. A tak mnozí z nás podlehnou nejrůznějším nemocem. Jak letos zůstat mezi těmi, kterým se choroby vyhnou? Nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je posílit pořádně imunitní systém. Ještě pořád není pozdě!

Jak imunitu pořádně nakopnout?

Barevný talíř

Je to sice úplně jasné, ale i tak začněme tím nejdůležitějším – ano, stravou. Naložte si na talíř pořádnou porci zeleniny a ovoce. Jsou plné vitaminů, minerálů a antioxidantů, bez kterých se vaše imunita prostě neobejde.

Květinová pomoc

I bylinky mohou s posílením imunitního systému pomoci. Vsaďte především na Eechinaceu, česky třapatku. Tahle květinka je mocným spojencem v prevenci bakteriálních i virových infekcí. Seženete ji jak ve formě čaje, tak i kapslí.

Přírodní antibiotikum

Jste příznivcem česneku? Pak máte situaci velmi usnadněnou. Tomuto přírodnímu pokladu se jen tak něco nevyrovná. Má antibiotické a protizánětlivé účinky, pomůže vám s nachlazením i chřipkou, posílí imunitu. A taková česnečka v zimě pořádně zahřeje!

Spojenec v peřinách

Pokud svému tělu nedopřáváte dostatečný odpočinek, tedy 7,5 až 9 hodin spánku denně, nemůžete od něho čekat, že bude odolné vůči bacilům. Ostatně nedostatek spánku je spojen i se spoustou civilizačních chorob, jako je obezita či diabetes.

Hlavně v klidu

Co váš imunitní systém také výrazně oslabuje? Neustálé starosti a stres. Ostatně si všimněte, jak často onemocníte právě tehdy, když jste v největším stresu. Co s tím? Pokud se přece jen nemůžete stresujícím událostem vyhnout, naučte se alespoň pořádně relaxovat!

Čerstvý vzduch pomáhá

Kdykoli budete mít šanci, vyrazte na vzduch. Jednak se otužíte, jednak se budete věnovat pohybu (ano, i chůze je cvičení) a jednak při dobrém počasí načerpáte vitamin D. Všechny tyto tři složky jsou pro silný imunitní systém extrémně důležité. Tak na to pamatujte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat