Potraviny, které vám pomohou s pitným režimem

Všichni víme, že dodržovat pitný režim znamená dodat svému tělu v průměru dva litry tekutin denně. Ovšem nejen s pomocí nápojů můžeme svého cíle dosáhnout. Které potraviny zajistí naše u tělu hydrataci a jsou skvělým doplňkem klasického pitného režimu?

Nezapomeňte následující dobroty zařazovat pravidelně na svůj jídelníček!

Okurky

Možná byste to od této skromné a často přehlížené zeleniny nečekali, ale její objem je z 95 % tvořen vodou. A kromě té dodá vašemu organismu také vlákninu a řadu vitaminů, včetně poměrně vzácného a důležitého vitaminu K.

Řapíkatý celer

Ostatně podobně je na tom i řapíkatý celer, který i přes svou křupavou konzistenci tak obsahuje 95 % vody. Kromě toho vaše tělo spolehlivě zasytí, takže nejen pokud si hlídáte váhu (či se chcete zbavit přebytečných kilogramů), představuje například s jogurtovo-bylinkovým dipem ideální svačinku.

Papriky

Zelená, žlutá, červená, oranžová, špičatá nebo pěkně „bachratá“, papriky jsou skvělým zdrojem vody – však je jejich objem tvořen vodou z 92 %. A co víc – tahle zelenina je plná antioxidantů a v obsahu vitaminu C nechává za sebou i nejedno ovoce.

Špenát

Samozřejmě mluvíme o špenátu čerstvém, nikoli mraženém. Přidejte si hrst listů této zeleniny do salátu! Špenát je tvořen vodou z 91 % a navíc je plný antioxidantů a důležitých minerálů, včetně železa (i když je ho možná, než se myslelo dříve, pořád je jeho množství nezanedbatelné).

Ředkvičky

Ředkvičky a ředkve jsou také plné vody – v závislosti na druhu jí obsahují okolo 95 %. A kromě toho v nich najdete vitaminy, minerály a antioxidanty, jež vaše tělo posílí. Vláknina pak podpoří trávení a také pocit sytosti.

Rajčata

Jsou vyzdvihována odborníky díky svému vysokému obsahu důležitých živin, včetně vitaminu C nebo K, ale také biotinu, a spoustě antioxidantů v čele s lykopenem, který podle řady studií může hrát důležitou roli v prevenci závažných onemocnění. A navíc jsou z 94 % tvořena vodou!

Grapefruit

Obsahuje okolo 90 % vody. A také spoustu vitaminu A, C nebo vitaminů skupiny B. Kromě toho dokáže pořádně nastartovat metabolismus, což je rozhodně dobrá zpráva pro všechny dietáře a dietářky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat