Nebezpečné přísady, které můžete najít v tabletách na hubnutí

Možná, že jste se rozhodli zhubnout hned na začátku roku. Možná, že na tu hlavní redukční „vlnu“ čekáte až do jara. Hledáte „snadné“ a „bezbolestné řešení“? Výrobci pilulek mají právě v těchto dnech žně! Co tyhle zázraky obsahují a proč se jim obloukem vyhnout?

Hubnout bez cvičení a redukčního jídelníčku? Sen každé ženy! Každá druhá přitom v opojení reklamou sahá po „zázračných“ pilulkách, které se prodávají v malých zdravotnických zařízeních. Tahle (dost často drahá) „spása“ často obsahuje nebezpečné nebo škodlivé látky a chemikálie, které mohou ohrozit lidský život. Že se tohle nikdy nemůže stát? Kontrolujte složení toho, co kupujete!

Ephedra (chvojník čínský)

Léčivý přípravek pocházející z rostliny Ephedra sinica. V čínštině se mu říká „ma huang“, což doslovně znamená „žluté konopí“. V posledních letech se považuje za standardní obsah různých doplňků stravy, avšak kvůli hlášení závažných nežádoucích účinků se na žluté konopí zaměřila pozornost amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

Laboratorní rozbory přitom prokázaly, že Ephedra (v češtině chvojník čínský) obsahuje sloučeninu, která stimuluje mozek, zvyšuje srdeční frekvenci, způsobuje zúžení krevních cév a expanduje průduchy. Tento výsledek vede ke zvýšení krevního tlaku kvůli nepravidelnému nebo zvýšenému srdečnímu tepu, takže pravidelný uživatel chvojníku je náchylný k rozvoji infarktu, záchvatů či mrtvice. Nekupte to….

Fenylpropanolamin (PPA)

PPA, psychoaktivní droga běžně užívaná jako dekongestant (lék určený k odstranění zduření zejména nosní sliznice), stimulant a anoretikum, kterou lze koupit jako lék proti kašli a nachlazení, a také coby první pomoc při alergii. Tabletky s PPA látkou potlačují chuť k jídlu a tím snižují tělesnou hmotnost. Na druhou stranu zvyšují riziko hemoragické mrtvice (projevuje se krvácením).

Fenytoin

Fenytoin je primárně antikonvulzivní léčivo, které také obsahuje složku potlačující chuť k jídlu používanou k prevenci záchvatů. Pokud se však tato látka vyskytuje v mnohem vyšších dávkách v pilulkách na hubnutí, může vyvolat alergické reakce (třeba vyrážku) a může stát za zácpou, bolestí hlavy či břicha, zduřelými lymfatickými uzlinami, nevolností, třesem, a dokonce i žloutenkou.

Sibutramin

Sibutramin je považován za bezpečnější alternativu již zmíněného chvojníku čínského. Tedy v uvozovkách. Bylo zjištěno, že způsobuje ještě větší škálu nežádoucích účinků, včetně trávicích problémů (bolest břicha, hyperacidita, zácpa, porucha trávení, zvýšená chuť k jídlu). Také se podílí na zánětech nosu a sinusu, bolestech v krku, kožních vyrážkách, depresích, závratích a nespavosti. Stejně jako chvojník způsobuje vysoký krevní tlak, což zvyšuje riziko mrtvice nebo srdečního záchvatu. A přitom je v internetových diskusích tak moc oblíbený!

Výtažky z grapefruitu

Ano, i něco tak zdánlivě neškodného, jako jsou výtažky z grapefruitu, nejsou bez viny. Tedy, ony samy o sobě jsou neškodné a zdraví lahodící, nicméně v interakci s jinými léky (atorvastatin, astemizol a sildenafil) způsobují záchvaty, průjem, vysoký krevní tlak a problémy s ledvinami.

Není lepší hubnout přirozeně a bez rizik? Jediným receptem je vyvážený jídelníček a pohyb. Nic jiného prostě nefunguje!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat