Zbavte se tuku na břiše jednoduchými triky

Už zase nedopnete kalhoty a vaše bříško zdobí nevzhledné špíčky? Pak je nejvyšší čas s nimi zatočit! Nemusíte mít obavy, jde to a je to snazší, než si myslíte.

Které triky vám pomohou ke štíhlému pasu?

Držte se snídaně

Také patříte k lidem, kteří přeskakují snídani? Chyba! To totiž špekům jen nahrává. Bez snídaně totiž nemáte dostatek energie a máte tendenci jíst nezdravá a vysoce kalorická jídla během dne. A tak si každé ráno dopřejte vydatnou a zdravou snídani. Ideální jsou vajíčka, celozrnný chléb, sýr, ovesná kaše, neslazené cereálie, jogurt…

Mějte po ruce vodu

Hydratace je základ nejen pro ty, kteří se snaží shodit nějaké to kilo navíc. I obyčejná voda vás totiž pomůže udržet déle syté. Navíc pomáhá vyplavovat toxiny z těla a podílí se na fungujícím metabolismu. Tak toho využijte! Dva až tři litry vody denně je to, co potřebujete.

Vsaďte na vlákninu

Zelenina, ovoce, luštěniny – tahle trojice by měla tvořit podstatnou část vašeho jídelníčku. Obsahuje totiž spoustu vlákniny, jež vás dokonale zasytí, navíc pomáhá shazovat kila a také snižovat v těle špatný cholesterol. Navíc tyto potraviny snižují chuť k jídlu. A to se také hodí, co říkáte.

Nebojte se zdravých tuků

Ačkoli by se zdálo, že tuky jsou při dietě nepřátelé číslo jedna, neplatí to o všech. Ty, jež jsou obsaženy například v avokádu, olivovém oleji, mandlích nebo rybách jsou naopak prospěšné. Samozřejmě se to s nimi nesmí přehánět (přece jen jsou velmi kalorické), ale poskytují tělu a metabolismu důležité látky.

Popíjejte zelený čaj

Mnohé studie potvrdily pozitivní vliv zeleného čaje na hubnutí břišního tuku. Mimo jiné totiž pomáhá tento nápoj spalovat kalorie. Když si zelený čaj dopřejete před cvičením, bude ještě efektivnější.

Dejte pozor a alkohol a limonády

A když už jsme u toho co pít, je dobré zmínit i to, co nepít, pokud chcete zhubnout spíčky na břiše. Omezte množství alkoholických a slazených nápojů (pivnímu břichu se pivní neříká náhodou). Limonády podle vědců k ukládání tuku na břiše také významně přispívají. A tak je vyškrtněte z pitného režimu nadobro.

Začínejte jídlo polévkou

Samozřejmě ne ledajakou. Ideální jsou zeleninové polévky, například rajská, brokolicová, květáková, hrášková… Samozřejmě nesmějí obsahovat smetanu apod. Proč si polévku dopřát? Je to jednoduché. Zasytíte se již během předkrmu a nespořádáte tolik hlavního jídla, jež bývá mnohem kaloričtější.

Vychoďte ho

Je jasné, že bez pohybu tak to úplně nepůjde. Nejefektivnější je samozřejmě cvičení typu kardio, ale pokud se na něj zatím necítíte, zkuste ze začátku alespoň obyčejnou chůzi. Choďte co nejvíc, procházejte se, nepoužívejte výtah apod. Jen co si budete s pohybem více tykat, přidáte nějaký sport.

Zabavte se s obručí

Pokud máte pocit, že na břišní tuk jsou nejefektivnější sedy-lehy, máme pro vás dobrou zprávu. Ještě o něco účinnější je kroužení obručí. Pamatujete, jaká to byla ve školce zábava? Pak si ji připomeňte! Možná budete ze začátku trochu nešikovní, ale po pár pokusech už to půjde. A tuk začne z břicha rychle mizet!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:36
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat