Prověřené způsoby, jak rychleji porazit chřipku a nachlazení

Skolila vás viróza, škrábe vás v krku a váš nos připomíná spíše vodovod? Jen málokdo z nás má takový luxus, že se může na týden či dva zachumlat do postele, než nemoc poleví. A tak se hodí pár triků, které zajistí rychlejší uzdravení.

Na co kromě pomocníků z lékárny můžete spoléhat?

Spolehlivý zázvor

Všichni víme, jak moc nám zázvor dokáže během nachlazení či chřipky pomoci. A tak není divu, že s ním náš výčet začínáme. Nemusíte ale zůstávat jen u tradičního zázvorového čaje s medem a citronem! Zkuste tento zázračný kořen přidat třeba do polévky (ochutí vývar i zeleninový krém). Uvidíte, že boj s viry bude o něco snazší.

Uzdravující klid

Snažte se během nemoci neřešit žádné problémy. Stres totiž přispívá k zánětlivým procesům v těle, a tak je jasné, že uzdravování nijak zvlášť nepodporuje. Právě naopak. Proto se snažte stres redukovat, jak to půjde. Přečtěte si nějakou pěknou knihu, poslouchejte oblíbenou hudbu, sledujte filmy (hlavně ty komediální, i úsměv uzdravuje), pozvěte si do postele domácího mazlíčka (psi a kočky jsou při stresu neocenitelní pomocníci).

Zázračná voda

Pitný režim je důležitý vždy, ovšem při nemoci je naprosto klíčoví. Lékaři doporučují alespoň 3 litry tekutin denně. Ideálně ve formě čisté vody nebo čajů – bylinných nebo zelených. Zkusit můžete také vodu ochutit kousky čerstvého ovoce, v takovém případě svému viry zkoušenému tělu doplníte i některé vitaminy a antioxidanty.

Exotická kurkuma

Kurkumu zná většina z nás jako koření, které je jednou z hlavních složek kari. Ovšem poslední roky je kurkuma předmětem spousty výzkumů. Zdá se totiž, že našemu organismu prospívá na mnoha frontách. A jak pomůže při chřipce? Zkuste si připravit nápoj z mléka a čajovou lžičkou tohoto koření. Prostě je společně svařte, nechte chvíli zchladnout a dochuťte medem. Popíjejte vlažné.

Citrusová pomoc

Ačkoli vitamin C je důležitý především v rámci prevence nachlazení, virózy či chřipky, během nemoci jej také neignorujte. Ideálně jej svému zmoženému tělu dodávejte ve formě ovoce, především prostřednictvím citrusů (citrony, pomeranče, mandarinky, grepy, pomela…). Ovšem i zelenina dokáže být cenným zdrojem vitaminu C. Zkuste jíst více brokolice nebo paprik.

Záchrana v kelímku

Člověk při viróze nemá většinou moc chuti k jídlu, ale jsou potraviny, jež byste se měli „přinutit“ jíst. Patří k nim například bílý jogurt. Je totiž plný prospěšných probiotik, jež prospívají našemu zažívání. A co víc – vzhledem k tomu, že 70 % imunitního systému sídlí ve střevech, je jejich zdraví klíčové. Probiotika samozřejmě pomáhají hlavně v prevenci nemocí, nicméně během chřipky dokáží také pomoci.

Trpělivost zdraví přináší

I když se budete držet všech možných zásad a rad, je jasné, že vaše tělo potřebuje na uzdravení nějakou dobu. Virus může v organismu přebývat i dva týdny, i když už třeba nemáte žádné příznaky. Proto se ani poté, co se vám uleví, nepřepínejte. Mohlo by se totiž stát, že brzy ulehnete znovu. A léčbu nepodceňujte! Čím více se o organismus budete v nemoci starat, tím rychleji se uzdraví. Pokud budete i přes chřipku například chodit do práce, stonání se vám protáhne a může mít i vážné následky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:19
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:42
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:41

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat