Triky pro rychlé usnutí, které vážně fungují

Všude čteme a slyšíme, jak je důležité, abychom kvalitně dostatečně dlouho spali. Jenže to se samozřejmě snáze řekne, než udělá. Co když se nám spánek prostě vyhýbá a usínání je jedna velká věda? Často zaberou triky, které by vás nejspíš ani nenapadly.

Schválně, který vyzkoušíte jako první?

Nožky v teple

Že není nic méně přitažlivého, než se vypravit do postele s teplými ponožkami na nohou? No a co! Podle americké National Sleep Foundation mohou ponožky fungovat jako hřejivý prášek na spaní. Když je nám teplo na nohy, lépe naše tělo relaxuje a vyšle mozku signál, že je čas jít spát. Že na nohou při spaní ponožky prostě nesnesete? Zkuste alespoň chodidla pečlivě obalit dekou. Nebo sáhněte po staré dobré ohřívací lahvi…

Dechové cvičení

Už jste slyšeli o metodě 4-7-8? Možná to zní složitě, ale nebojte, žádná vysoká matematika není potřeba. Prostě se soustřeďte v posteli na své dýchání, a to tak, že budete při nádechu pomalu počítat do čtyř, pak zadržíte dech po dobu, kdy budete počítat do sedmi, a nakonec budete vydechovat a v duchu počítat do osmi. Uvidíte, že po třech opakováních budete ospalí jako malé děti.

Bez mobilu ani ránu? Dobře, ale…

Všichni víme, že bychom v posteli neměli používat mobilní telefon, protože jeho modré světlo narušuje produkci hormonu spánku melatoninu a tím i naše usínání. Jenže ruku na srdce – jak často opravdu mobil odložíme, než se svalíme do peřin? Pokud chcete ještě v posteli kouknout na zprávy nebo e-mail, alespoň zcela ztlumte jas displeje.

Tma jako za závěsy

Spousta z nás podceňuje zatemnění v ložnici. Raději investujeme do designových a na pohled hezkých závěsů, jež sice vypadají dokonale, ale před světlem nás příliš neuchrání. Zkuste se v obchodě porozhlédnout po závěsech, jež skutečně světlo nepropouštějí. Nebojte, nemusí se vždy jednat o tmavé a těžké látky. Spousta výrobců nabízí speciální závěsy, jež jsou elegantní, ale dokonale místnost zastíní.

Provoněná ložnice

Nemusíte být zrovna fanouškem aromaterapie, abyste mohli využít účinky esenciálních olejů při usínání. Například levandulová olej nakapaný na kapesník, který položíte večer na polštář, zajistí rychlý výlet do říše snů. Ostatně v obchodech najdete i speciální směsi ve spreji, které usnadní usínání. Tak proč je nevyužít!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat