Vypouklé či povolené. Co vše může za změny tvaru břicha

Pokud jde o postavu, většina lidí má problém s břichem. Střední část může čas od času změnit svůj tvar, což ovlivňuje celkový vzhled těla. Jsou chvíle, kdy je břicho roztažené, povolené a vypouklé. Co všechno tyhle stavy způsobuje?

Existuje mnoho faktorů, které mohou přispět k neustále se měnícímu tvaru střední části těla. Hovoří se o plynatosti či přírůstku hmotnosti. Ve hře jsou však i jiné důvody. Jaké?

Alkoholové břicho

Alkoholické nápoje, jako je pivo, víno a podobně, mohou být příčinou toho, že se břicho nafoukne. Ano, střízlivé množství vína je sice zdravé pro naše zdraví, ale pokud se to s ním přežene, čekejte „břišní růst“. Alkoholické nápoje mají obvykle vysoký obsah kalorií a pití většího množství je skutečně nebezpečné pro vaše celkové zdraví i vzhled postavy. Když tedy sklenička, tak jednom jedna – a v ní suché bílé!

Stresové břicho

Břicho také často mění svůj tvar vinou stresu a špatných spánkových návyků. Zvlášť během psychického vypětí má mnoho lidí tendenci sahat po nezdravých potravinách, včetně sladkostí. To může vést k ukládání tuku ve střední části. Totéž se stává, když se příliš málo spí. Naše tělo potřebuje odpočinek, aby se regenerovalo. Pokud se mu ho nedostává, opět platí, že ukládá tuk v břišní části.

Bolavé břicho

Mezi další důvody, proč je břicho vypouklé a větší, patří trávicí problémy. To není neobvyklé vzhledem k tomu, že potraviny, které jíme, často způsobují záněty. Naštěstí můžete tento problém napravit tím, že denně vypijete spoustu čisté vody a začnete užívat probiotika, která vám pomohou vrátit přirozenou rovnováhu do střevního prostředí.

Hormonální břicho

Nerovnováha hormonů může způsobit, že vaše břicho vypadá větší než obvykle. To je normální zejména tehdy, když se blíží menstruace. V některých případech je hormonální nerovnováha způsobena zdravotním problémem. Pak je vhodné regulovat hormony s pomocí potravin, jako jsou zelenina, ovoce, semena a ořechy.

Mateřské břicho

Matky, které právě porodily, často mívají neobvykle tvarované břicho, které se do původního tvaru vrací díky cvičení, masážím a vyvážené stravě. Chce to však trpělivost!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat