Kousání nehtů je jako tikající bomba. Ničí nehty, zuby i žaludek

Kousání nehtů není jen nevinný zlozvyk, dokonce někteří odborníci označují kousání nehtů za nemoc. Ať jde o zlozvyk nebo nemoc, kousání nehtů může být pro vás přímo časovanou bombou. Není to nic nevinného, jak se může zdát. Víte, co vám hrozí?

Kousání nehtů není nic estetického, nejen že vaše nehty vypadají na pohled hrozně a časem jsou tak krátké, že bříško prstu je defektu přeroste a nehty vypadají spíš jako „bambulky“, ale hrozí vám i mnohem větší nebezpečí než si myslíte.

Nesčetně drobných ranek

Při kousání nehtů se často stane, že si nehet zatrhneme, či okolní kůžičku a uděláme si nepěkný a bolavý záděr. Z této drobné ranky sice nevykrvácíte, ale uvědomte si, co všechno se touto malou rankou může dostat do vašeho organismu. Těmito malými prasklinkami mohou snadno vniknou bakterie do těla a způsobit zánět. Kromě toho si uvědomte, že tyto bakterie si můžete přenést i na dásně. Záněty v dutině ústní nejsou v tomto případě ničím výjimečným.

Narušení normální růstu nehtů

Kousáním nehtů také narušujete normální růst nehtů, z tohoto důvodu můžete očekávat různé deformace nehtu a můžete zapomenout na dokonalé nehty z obálek časopisů. Čím dříve s kousáním skoncujete tím lépe. Pozorujte také své děti, kteří snadno tento zlozvyk mohou od vás okoukat.

Žaludeční potíže

Ani si nedokážete představit, jaké bakterie se mohou skrývat za každým kouskem vašeho nehtu. Schválně se zamyslete nad vším, na co jste doposud sáhli, kolika lidem jste podali ruku, kolikrát jste se dotkli ve výtahu a sáhli na dveře. Ještě pořád se vám to nezdá nechutné…

Když k tomu ještě přidáme chřipkovou epidemii, tak si můžete zadělat na pěkný problém a můžete se potýkat se chřipkou, průjmem, žaludeční nevolností a tak dále.

Křivé zuby

Napadlo vás, že kousání nehtů také škodí vašemu chrupu? Časté kousání a vyvinutý tlak skutečně dokáže vybočit a poškodit i zuby. Tento fakt, je důležitý hlavně u dětí, kteří si tak mohou snadno zkazit pěkné zoubky a vy jim budete muset opatřit drahá rovnátka.

Proč si koušeme nehty?

Důvodů proč si lidé kousají nehty je hned několik, rozhodně bychom tuto skutečnost neměli přehlížet, nejedná se jen o estetický problém, ale ve většině případů i o duševní problém. Lidé kousající si nehty mohli zažít nějaké trauma, cítí se ve stresu, mohou být agresivní nebo se jen zkrátka nudí a potřebují zaměstnat ruce. Dokonce to může značit i nedostatek vápníku, tento problém se dá odhalit snadno, změňte svůj jídelníček, přidejte více potravin bohatých na vápník a za pár týdnů uvidíte zda vy či vaše dítko už nemá na nehtíky chutě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat