Nespavost či nachlazení. Bojujte s nimi pomocí esenciálních olejů

Každý z nás čas od času bojuje s nějakým tím neduhem. S nespavostí, nevolností, ale také třeba s úzkostí či nervozitou. Většinou se z takovýchto situací dostaneme i bez pomocí léků, nicméně není od věci organismu pomoci prostřednictvím přírody. Skvělými spojenci jsou například esenciální oleje, které představují takovou voňavou první pomoc.

Po kterých sáhnout, když vás něco trápí?

Nachlazení: Osvědčený mentol

Známe to všichni. Ucpaný nos, hlava jako střep, škrábání v krku... Vzhledem k počasí za oknem tyhle příznaky nejspíš v současnosti neminuly skoro nikoho z nás. A tak je dobré mít po ruce nějakého toho pomocníka. K úlevě od zmíněných symptomů pomáhá například esenciální olej z máty nebo eukalyptu. Nalijte několik kapek do aromalapmy nebo jen tak na kapesník, který umístíte na polštář. Bude se vám mnohem lépe usínat, když se budete moci pořádně nadechnout!

Nespavost: Levandulová cesta do snů

Ze všech stran slyšíme, jak důležitý je pro člověka kvalitní spánek. Jenže co když pro samé starosti nemůžete večer usnout? V obchodech seženete spoustu bylinných směsí, jimiž jemně postříkáte polštář a zaručíte si tak snazší usínání a tvrdší spánek. Pokud se nechcete spoléhat na tyto produkty, můžete si pomoc sami. Skvěle pomáhá pro usnutí esenciální olej z heřmánku, levandule nebo pačuli. Stačí pár kapek na polštář a můžete zapomenout na dlouhé počítání oveček. Ostatně heřmánek nebo levanduli zašívaly v sušené podobě do polštářků už naše babičky!

Nevolnost: Pomoc od královny květin

Je vám špatně v autobuse, případně si vaše zažívání dělá, co chce, a vám je zkrátka pořádně nevolno? Není třeba propadat zoufalství! Kanadští vědci prokázali v případě nevolnosti pozitivní účinky vůně esenciálního oleje z růží. Účastníci výzkumu, kteří přičichávali k růžovému oleji, trpěli až o 50 % slabší nevolností než ti, kteří tento esenciální olej neměli k dispozici, a navíc se jim nevolnost mnohem lépe zvládala. Příznivé účinky této vůně byly dokonce prokázány i u zmíněné nevolnosti v dopravních prostředcích! Vyplatí se mít tento olejíček v kabelce, co říkáte?

Nervy na pochodu: Rychlá úleva díky citronu nebo dřevu

Honička v práci, doma, k tomu kopa starostí s dětmi, partnerem či partnerkou... Stres a nervozita nás provázejí prakticky každý den. Jak si pomoci? Zkuste mít vždy po ruce esenciální olej z levandule nebo máty, osvědčilo se i borové dřevo nebo citrusové plody. Mimochodem, právě citrony, respektive jejich aroma, se v nejrůznějších studiích ukázaly jako velmi účinné, a tak se vyplatí si s nimi provonit domov.

A co pomáhá na úzkost? Ve studiích se skvěle osvědčila vůně santalového dřeva, ale také pačuli nebo třeba pelargonie (ano i tahle obyčejná květinka dokáže zázraky, respektive esenciální olej z ní). Když víte, že vás čeká v práci důležitá porada a nejraději byste si úzkostí okousali všechny nehty, pak chvíli čichejte právě k některé z těchto vůní. Uvidíte, že pomohou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat