Odpolední únava. Které potraviny zajistí, že neusnete v práci

Možná to také znáte. Od rána se v práci nezastavíte a najednou přijde čtvrtá hodina odpolední a vás přepadne nevysvětlitelná únava. Co teď? Zdřímnout si v práci nejspíš nemůžete, jen tak si vyrazit na čerstvý vzduch také ne. Vyplatí se mít proto po ruce tu správnou svačinku!

Které dobroty vás udrží i v odpoledním shonu na nohou a zaženou vyčerpání?

Chia semínka

Jednoduše je můžete mít ukrytá v šuplíku a sáhnout po nich v případě potřeby. Obsahují proteiny a vlákninu, ale především umějí stabilizovat hladinu cukru v krvi. A kromě toho vám dodají kombinaci hořčíku (ten je na únavu jako dělaný), draslíku a železa, kterou společně s antioxidantem kvercetinem využívají k rychlejšímu nabrání sil i sportovci.

Ořechy

Směs čerstvých, tedy nepražených a nesolených či neslazených, ořechů je skvělou alternativou k výše zmíněným chia semínkům, která si většina z nás míchá například do jogurtu apod., což může na některých pracovištích představovat problém. Ale svačinku v podobě oříšků schováte i do kapsy a v případě potřeby vám poskytnou tu pravou dávku rychlé energie. A navíc dokáží probudit i mozek!

Ovesná kaše

Máte pocit, že potřebujete k probrání se něco sytějšího? Pak zkuste sáhnout po ovesné kaši. Dnes seženete instantní kaše, které jsou v bio kvalitě a neobsahují cukr, takže se rozhodně hodí do práce, kde je jen zalijete horkou vodou a svačina je na světě. Ovesné vločky poskytnou „palivo“ nejen vašemu tělu, ale také mozku, který se díky nim bude zase lépe soustředit.

Vodní meloun

Ačkoli ho má většina z nás spojený s létem, kdy má sezonu a představuje spolehlivý způsob, jak se zchladit, hodí se i jindy. Jeho největším přínosem je vysoký obsah vody – ostatně 90 % jeho objemu tvoří právě voda. A tak je skvělým spojencem proti dehydrataci. Právě ta je nejčastějším důvodem naší únavy. Pro samou práci zanedbáváme pitný režim, takže skončíme vyčerpanější než obvykle… Meloun vám pomůže doplnit tekutiny a také potřebnou energii (díky přirozené sladkosti).

Zelený čaj

A když už jsme zmínili pitný režim, je jasné, že doplnit energii zvládne i řada nápojů. Dokonce i obyčejná voda to zvládne! Pokud ale chcete tělu dodat i nějaké antioxidanty, případně i porci kofeinu, pak sáhněte po zeleném čaji. Skvěle vás osvěží a ještě prospěje mozku, který bude zase podávat výkony, jež od něj potřebujete…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat