Nečekané triky, které vám pomohou nabrat síly po dni plném stresu

Zase máte za sebou „den blbec“, kdy se vám nic nevedlo, všichni na vás měli nesplnitelné požadavky, pohádali jste se, s kým jste mohli, prošvihli spoustu termínů… Vaše tělo se prostě koupe ve stresu a vám je jasné, že mu potřebujete rychle ulevit. Jenže co když osvědčené postupy nezabírají?

Zkuste vytáhnout některý z následujících překvapivých „trumfů“.

Kyselá pomoc

Že jste nikdy na účinky aromaterapie moc nevěřili? Tak tenhle trik je posvěcený vědci! Ti totiž odhalili, že inhalování citrusové vůně pomáhá ulevovat od stresu a úzkosti. Tak rychle do lednice pro citron, rozpůlit ho a očichávat!

Nákupní terapie

Pokud není stres způsobený vaší finanční situací, zajděte cestou z práce do svého oblíbeného obchodu a potěšte svou těžce zkoušenou dušičku nějakou maličkostí. Neutrácejte moc, to by vám neprospělo (o vaší peněžence nemluvě), ale prostě si udělejte radost a odměňte se, že jste ten těžký den zvládli.

Jedna dírka, druhá dírka

Už jste určitě slyšeli, že byste měli při stresu zhluboka dýchat. Že to na vás nijak extra nezabírá? Zkuste tuhle techniku ještě trochu vylepšit! Střídejte při dýchání nosní dírky. Nejprve si zacpěte pravou a tou levou se nadechněte, pak zacpěte levou a pravou vydechněte. Takhle to opakujte asi dvě minuty.

Malý skokan

Další osvědčenou radou fungující proti stresu je pohyb. Ovšem ne vždy máme čas nebo náladu obléknout se do sportovního a vyrazit ven či do fitness centra. A tak si zkuste několik minut poskakovat! Ano, pěkně doma (sousedi pod vámi to přežijí).

Moderní technologie

Ačkoli se obecně doporučuje nekoukat ve stresu na mobil či počítač, udělejte výjimku. Ony už dneska existují aplikace, jež si můžete stáhnout do chytrého telefonu a podle nich relaxovat či meditovat. Tak proč to nezkusit!

Masážní voyer

Masáž je skvělá věc, ovšem když není po ruce nikdo, kdo by vám ji poskytl, příliš vám nepomůže. Ovšem je prokázáno, že někteří lidé pocítí úlevu od stresu a napětí jen tím, že pozorují jiné lidi, jak podstupují masáž. Co kdybyste k nim patřili i vy? Tak si zkuste najít nějaké video a „prubněte“ to.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat