Co se vyplatí mít po ruce, když se pokoušíte porazit chřipku

Každý z nás má nějaký ten recept na rychlejší kurýrování. Jeden dává přednost horké kuřecí polévce nebo česnečce, druhý čaji s citronem. Nic proti tipům našich babiček, ale pokud chcete, abyste se z nemoci dostali co nejdříve a bakteriemi nekontaminovali celý dům, mějte po ruce pár nezbytných věcí. Jakých?

Papírové kapesníky a jednorázové nádobí

Vždy smrkejte do papírových kapesníků, i když do nich musíte pár korun investovat. V látkách mohou uvíznout bakterie, takže klasické kapesníky, které ještě z domácností nezmizely, by se měly každý den prát. Ve výsledku vás investice do těch papírových určitě nezruinuje. Také popřemýšlejte o jednorázovém papírovém nádobí, které ihned můžete vyhodit, čím se zabrání dalšímu šíření bakterií. Tohle je vůči dalším členům rodiny fér…

Ruční dezinfekce

Klasické mýdlo a teplá voda na většinu bakterií zabírají, ale upřímně? Když ležíte a potíte se, jak často si chodíte mýt ruce? Určitě ne pokaždé, když si vaříte čaj. Proto se vyplácí nosit v kapse dezinfekční gel, díky kterému viry nepřenesete na kliky, vodní kohoutky a tak dále.

Mastička či hutný krém

Kýcháte, smrkáte, odíráte svůj nos o jeden kapesník za druhým? Po každém jeho utření si jej namažte hydratačním krémem, který zabrání tomu, že zanedlouho budete připomínat klauna s červenou bambulkou. Akorát pozor na to, abyste si před nanesením krému umyli ruce, nebo je potřeli zmíněným antibakteriálním gelem. Mohli byste si do kelímku zanést nezvané návštěvníky.

Zvlhčovač vzduchu

Hodně se vedou diskuse, zda jsou zvlhčovače během chřipky vhodné či ne. Snad jako odpověď bude stačit jedna studie Oregonského oddělení zdravotnických služeb, která poukazuje na to, že suchý vzduch pomáhá šířit virus. Naopak vlhký vzduch pozitivně působí na nosní a krční průchody, čili vodou postavenou na topení určitě nic nezkazíte.

Pokud máte doma difuzér se zvlhčovačem, přidejte do vody nějaký antiseptický či antibakteriální esenciální olej, mezi které patří litsea cubeba, borovice, tea tree či eukalyptus, který působí na záněty průdušek, bolesti v krku, kašel, nachlazení nebo záněty vedlejších nosních dutin. A nezapomeňte, je-li to s ohledem na materiál možné, po chřipce nebo angíně vyperte nebo vyvařte lůžkoviny na 90 stupňů. Jen tak zničíte všechny viry a bakterie.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat