Masáž jedině od odborníka. Jinak vám může spíše uškodit

Bolí vás záda a potřebujete si odpočinout? Masáž je určitě vhodným prostředkem pro načerpání nové energie. Protáhne ztuhlé svaly, napraví blokády a skvěle nás uvolní. Pokud ji ovšem provádí odborník. V opačném případě vám může hodně uškodit. Na co si dát pozor?

Vybírejte

Masáží je spousta druhů. Od relaxačních, přes sportovní až po thajskou, která skutečně není pro žádné padavky. Vyberte si takovou, jaká je pro vás a řešení vašeho problému nejvhodnější. Ta relaxační vám na zablokovanou krční páteř asi nepomůže, naproti tomu thajská je hodně intenzivní a choulostivějšího jedince může i bolet. Pročtěte si účinky různých masáží nebo se poraďte se svým lékařem, aby vám nějakou doporučil.

Pátrejte

Existuje tzv. Asociace masérů, kde si můžete ověřit informace ohledně vybraného maséra. V každém případě chtějte vidět certifikát, který vám potvrdí, že je masér skutečně způsobilý provádět odborné masáže. Dejte i na doporučení známých.

V každém případě jde i o dobrý pocit. Pokud vám masér či prostředí, ve kterém pracuje, nejsou sympatické, hledejte dál a do ničeho se nenuťte. Cílem je především uvolnění a dobrý pocit.

Svěřte se

Je důležité, abyste masérovi podrobně popsali svůj problém, a pokud to víte, za jakých okolností vznikl. Někdy záleží i na drobnostech, například jak a na čem spíte, nebo jaké je vaše zaměstnání (sedavé, namáhavé). Jenom tak může odborník co nejpřesněji odhadnout, kde se skrývá příčina bolesti.

Kdy masáž není vhodná?

Masáže nejsou pro každého. V mnoha případech mohou případný problém ještě zhoršit. Týká se to hlavně lidí trpících osteoporózou, kardiologickým onemocněním, záněty žil, osob po úrazech či operacích. Masáž taktéž není vhodná při horečkách či menstruaci, kdy prokrvení po masáži může způsobit silné krvácení.

Proč odborník?

„Měla jsem bolesti bederní páteře, a tak jsem se objednala na masáž. Salon byl hned naproti mému domu, a proto jsem se moc nerozmýšlela, že bych zašla někam jinam. Po masáži mi nebylo o moc lépe a následující ráno už jsem nemohla vůbec vstát z postele. Nakonec jsem skončila v rukou lékařů. Příště si lépe rozmyslím, kam půjdu,“ vypráví sedmatřicetiletá Veronika.

Každý správně školený odborník zhodnotí váš zdravotní stav a na základě něho potom určí, jakým způsobem a jakou silou bude vaše tělo masírovat a kterým partiím by se měl vyhnout úplně. Člověk trpící osteoporózou, o které masér neví, může klidně vlivem příliš silného tlaku skončit se zlomenými žebry. Ze zánětu žil může být díky neodbornému zásahu trombóza. Proto buďte při výběru vhodného maséra ostražití.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat