Snižte míru stresu ve svém životě. Často stačí jen malé změny

Stres je každodenním společníkem většiny z nás, a tak není divu, že hledáme neustále způsoby, jak jeho dopad na naše životy a zdraví alespoň snížit. Ovšem často dokáží pomoci i maličkosti, které by nás nejspíš ani nenapadly.

Že dlouhodobý stres není pro naše zdraví nic pozitivního, dokazuje řada studií. Také se stresem bojujete dnes a denně? Nejspíš není možné ho ze života úplně vymazat, nicméně zmírnit jej a jeho působení můžete. Jak?

Koště do ruky

Přijdete utahaní a ve stresu z práce, řešíte spoustu dalších starostí a povinností, a když máte konečně chvilku, abyste si oddechli, nechcete ji strávit například mytím nádobí, utíráním prachu nebo žehlením kopy prádla, jež na vás čeká. Jenže podle odborníků se vyplatí alespoň něco uklidit. Možná si to neuvědomujete, ale i pohled na špinavé nádobí na kuchyňské lince nebo na neuklizené prádlo automaticky pocity stresu prohlubuje. V podstatě se dá říci, že malý úklid je vlastně způsob relaxace…

Čas v záloze

Velmi často k našemu stresu přispívá to, že jsme neustále v poklusu, nestíháme a doháníme. Přitom řešení je celkem snadné – nechat si vždy dostatečnou časovou rezervu. Pokud tedy například víte, že vám aplikace v telefonu řekla, že cesta na schůzku vám bude trvat 40 minut, vyrazte raději ještě o 10 až 15 minut dříve. Alespoň pak nebudete v zoufalství (a v nejvyšším stresu) tlouci hlavou o volant, protože trčíte v zácpě a nestíháte.

Co se mi zase stalo

Všimli jste si někdy, jak na otázku zjišťující, jaký jsme měli den, máme tendenci vyjmenovat, co nepříjemného nás zase potkalo, kdo všechno nás rozčílil a co jsme toho museli vytrpět? I to podvědomě přispívá k míře stresu. Jenže protože zvyky se rozbíjejí jen těžko, zkuste si vzít sešit a tužku a každý večer napište nejméně 3 věci, které vám ten den udělaly radost nebo se vám prostě povedly. Uvidíte, že usínat budete s mnohem lepší náladou!

K noze!

Máte doma pejska nebo kočičku? Skvělé! Jsou to vlastně takoví malí chlupatí terapeuti, kteří dokáží se stresem u člověka zázraky. Takže Alíka nebo Mícu pomazlete, drbejte, češte, venčete… Nejenže se vám uleví, ale ještě prospějete svému mazlíčkovi, který vás prostě bude milovat.

Bohužel nemůžu…

Na odbourání stresu je skvělé také posezení v kruhu přátel. Zasmějete se, vypovídáte se… Prostě vám zas bude dobře na duchu i na těle. Jenže ne vždycky to platí. Všimli jste si, že se z některých přátelských posezení vracíte bez nálady, unavení a psychicky vyčerpaní? Někteří lidé mají prostě „talent“ vysát z nás poslední zbytky energie a hladinu stresu vyšroubovat až do nebes. A i když je to těžké, takové lidi byste ze svého života měli co nejvíce eliminovat. Samozřejmě se jich nemůžete „zbavit“ úplně, ale v jejich společnosti často nepobývejte. Jde o vaše zdraví a pohodu, a tak se vyplatí být trochu sobečtí…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat