Pokud chcete rychleji zhubnout, choďte brzy spát

Léto a čas dovolených se sice nezadržitelně blíží, ale co se týká diety, ještě není vůbec nic ztraceno. Podpořte své štíhlé křivky tím, že se do postele odeberete před desátou večer. To byste možná nevěřili, jak vám to může pomoci!

Většina lidí by přísahala, že jediným místem, kde se dá skutečně hubnout, je fitko. Ale co taková ložnice? Překvapivě i tam dochází ke spalování kalorií – a to tím nejpříjemnějším možným způsobem ze všech. Ne, teď vážně není řeč o sexu, klíčem ke štíhlým křivkám je totiž spánek!

Nečinnost a relax? To je to, oč tu běží

O přímém vlivu nočního odpočinku na shazování kil informuje německý výzkumník Detlef Pape ve své knize s názvem Hormonální dieta. V ní tento odborník na slovo vzatý uvádí, že během spánkové fáze se přirozeně produkuje růstový hormon, který hraje při odbourávání tuků klíčovou roli. Na jakém principu tohle celé funguje?

Lehněte si. Tělo se postará o zbytek

Zmíněný hormon, jenž je často označován zkratkou GH, je nejen důležitý pro správné funkce metabolismu, ale také příznivě ovlivňuje přeměnu tuků na energii. Jinými slovy – spánkem se spouští samovolný a zeštíhlující proces, který vám v cestě za vytouženými křivkami může hodně pomoci. Pochopitelně ho nesmíte narušit večerním mlsání sladkostí a tučných jídel, protože takhle byste se daleko nedostali. Kdy si ale jít lehnout, abyste z tohoto hubnoucího zlepšováku vytěžili maximum?

Manuál dietáře, který přináší výsledky

Závěry nedávné americké studie sdělují, že lidé, kteří chodí spát v pozdních hodinách, následující den zkonzumují minimálně o 220 kalorií více. Výzkum vycházel z nashromážděných dat získaných od stovek tisíc uživatelů fitness náramků. Když experti podrobně přezkoumali dobu spánku i stravovací návyky majitelů těchto chytrých zařízení, zjistili, že „noční sovy“ mají větší chutě na tučné dobroty i alkoholické nápoje. Naopak zodpovědní sporťáci usínající před desátou prý striktně dodržují pravidla zdravé stravy a nepropadají obžerství – a tím logicky rychleji hubnou.

„Naše závěry jen potvrzují předešlé domněnky, že unavení a nevyspalí lidé mají tendence přijímat mnohem více jídel s vysokým obsahem tuků a cukrů v průběhu celého dne. Určitě by se mělo více hovořit o tom, jak velký vliv má spánek na hubnutí a co všechno s jeho pomocí lze dokázat,“ myslí si lékařka a spoluautorka výzkumu Kirstin Aschbacher. Takže je to jisté. Večer nemlsejte a choďte spát kolem desáté, štíhlé křivky na sebe nenechají dlouho čekat!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat