Proč by mělo být sushi součástí našeho jídelníčku

Sushi je národním jídlem Japonců a jeho prospěch pro naše zdraví je nezpochybnitelný. Možná právě proto se Japonci dožívají vysokého věku. Sushi je doslova plné vitaminů a minerálů, které posilují naši imunitu. Kromě toho, že pomůžete svému trávení a pochutnáte si, můžete jeho pravidelnou konzumací snížit riziko infarktu, vysokého krevního tlaku, cholesterolu a dalších neduhů.

Chytré jídlo

Sushi se skládá hlavně z rýže, která je zdrojem sacharidů a dokáže nás rychle zasytit. Syrové rybí maso tělu dodává velmi kvalitní bílkoviny, tuky omega 3, jód a také vitaminy. Pokud se rybí maso tepelně nezpracuje, obsah prospěšných látek je až o třetinu vyšší, než po uvaření.
Mořské řasy jsou také významným zdrojem minerálů a vitaminů. Jsou plné jódu, železa, vápníku, hořčíku a vitaminů A, B a C. Rýžový ocet, který je při výrobě sushi používán, zlepšuje naše trávení, detoxikuje organismus a napomáhá snižování cholesterolu.

Nedílnou součástí tohoto velmi chutného jídla je zázvor, který je pro tělo doslova léčivým zázrakem, a v neposlední řadě také wasabi – japonský křen, který má zase velmi silné antibakteriální účinky. Porce sushi je tak skutečnou vitaminovou a minerální bombou, za kterou vám vaše tělo bude vděčné.

Chcete zhubnout? Vsaďte na sushi!

Tradiční japonské sushi nás rychle zasytí a dodá nám energii, v tom spočívá celé kouzlo hubnutí. Samozřejmě je ale důležité se jím nepřecpávat. Kromě menších porcí záleží také na správném výběru jeho druhu. Tradiční japonské sushi, jehož součástí jsou syrové ryby a zelenina, vám v kombinaci se střídmým jídelníčkem a dostatečným výdejem energie může skutečně pomoci na cestě k vysněné postavě. Je ale třeba vyhýbat se těm druhům, které obsahují smažené rybí kousky, smažené mořské plody nebo majonézu.

Na redukci váhy má také velký vliv, jak rychle jíte. Pokud budete jíst sushi hůlkami, zajistí to pomalejší přísun potravy, což je důležité pro zdravé trávení.

Rozhodně se ale neoddávejte žádné jednostranné „sushi dietu“, pro správné fungování našeho těla nezbytně potřebujeme vyváženou a pestrou stravu.

Pozor na čerstvost

Pokud není maso opravdu čerstvé, může obsahovat různé druhy parazitů, bakterií a toxických kovů. Oblíbená rybí pochoutka by vám snadno mohla přivodit bolesti břicha, zvracení či horečku. Pokud jste milovníci sushi nebo s ním teprve začínáte, rozhodně byste měli dbát na kvalitní výběr restaurace.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat