Maličkosti, díky kterým se budete cítit šťastnější

Máte tak zvaný den blbec? Zlepšete si náladu tím, že si z plna hrdla zazpíváte ve sprše. Nebo vyrazte do obchodu pro hlávkový salát, špenát a polníček. K nezměrnému optimismu vám snadno dopomůže i kontakt s domácím mazlíčkem.

Je toho teď na vás moc? V práci je před dovolenými kolotoč, na poslední chvíli sháníte příměstský tábor pro děti a doma to nějak vázne. Ke všemu máte auto v servisu a pár dní už jste se pořádně nevyspali. Je jasné, že v takových „bojových“ podmínkách nemůže být o pocitu štěstí ani řeč! Chcete znát fígle, jak si ho přičarovat téměř lusknutím prstu, čímž si okamžitě vylepšíte náladu? Bez problému, odborníci jich mají v rukávu hned několik. Který zkusíte jako první?

Dejte si něco zeleného. To vážně zabere

Hlávkový salát, špenát, polníček či rukola? To máte celkem jedno, neboť všichni tihle „zelenáči“ obsahují kyselinu listovou, přičemž vám dokonce zajistí celých 33 % doporučené denní dávky. Zmíněnou živinu si vědci dávají do souvislosti se snížením negativních nálad už nějaký ten pátek. Několik nezávislých studií totiž poukázalo na to, že jedinci, kteří dbají o každodenní příjem kyseliny listové, mají méně symptomů úzkosti a jsou psychicky vyrovnanější. Nemáte tedy chuť na nějaký salát, v němž tyto přísady nemohou chybět?

Zazpívejte si. I když to moc neumíte

Hlásíte se k jedincům s hudebním hluchem? Nevadí, vydejte ze sebe pár tónů na místě, které vám poskytne dokonalé soukromí – třeba ve sprše. Tak se budete moct odvázat bez pocitu studu! Britští odborníci působící na Manchesterské univerzitě prostřednictvím své studie odhalili, že kulovitý váček (sacculus), což je malý orgán ve vnitřním uchu provázaný s oblastí mozku zodpovídající za pocity potěšení, pozitivně reaguje na frekvence zpěvu. Co z toho plyne? Hoďte si pár popěvků, a než dokonáte celou hygienu, optimismus z vás bude doslova sršet!

Pohlaďte domácího mazlíčka, odměna vás nemine

Vlastnictví nějakého zvířete může jeho majiteli neuvěřitelně zlepšit celkovou kvalitu života. Žádného tvora nemáte? Zvažte jeho pořízení. Američtí lékaři se domnívají, že pohlazení „němé tváře“ navozuje pocit radosti. Jak to? Prý při něm dochází k produkci šťastných chemikálií, které okamžitě snižují hladiny stresového hormonu kortizolu. Je úplně jedno, jestli se pomazlíte se psem, kočkou, králíkem, křečkem nebo želvou, už po chvilce budete vrnět blahem. A váš nemluvný společník vlastně taky!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat