Lékem na vysoký cholesterol jsou i vlašské ořechy. A stačí jich jen malé množství

Léčit se jídlem? Ano, to je v dnešní době docela dost možné. A v případě „vlašáků“ to platí dvojnásob! Když si dáte po ránu pouhých pět kousků, kolem poledne už budete mít nižší cholesterol. Tímhle chutným způsobem zpomalíte i stárnutí!

Vlašský ořech má mnoho tváří. Ve starověku býval symbolem plodnosti a erotiky, proto se jako sexuální „zesilovač“ vkládal novomanželům do svatebního lože. Kdysi se věřilo i tomu, že je zázračným lékem na duševní choroby. Kouzelnou moc mu přisuzovali také keltské legendy. Ty praví, že ten, kdo sní tento ořech, získá moudrost a rozvahu. Co o něm říká moderní věda? I to je velmi zajímavé…

Záruka zdravého srdce, kterou si můžete rozlousknout

Pohádková Popelka našla pod jeho skořápkou krásné šaty, my tam nalezneme možnost, jak se vyhnout kardiovaskulárním chorobám. Tedy alespoň tak to uvádí lékařka a zároveň specialistka na výživu Penny Margaret Kris-Etherton, která působí na americké Pensylvánské univerzitě. Tato žena své odvážné tvrzení staví na vlastním průzkumu, v němž se na schopnosti vlašských ořechů důkladně zaměřila. Co přesně se svým vědeckým týmem zjistila?

„Naše poznatky ukazují, že konzumace pěti vlašských ořechů už po čtyřech hodinách významně zlepšuje hladinu cholesterolu v organismu a tím i flexibilitu cév. Domníváme se proto, že člověk, který bude ořechy v tomto množství jíst čtyřikrát týdně, významně sníží pravděpodobnost srdečních chorob,“ vysvětluje výše zmíněná odbornice. Specialistka rovněž dodává, že možnou alternativou ořechového „medikamentu“ je i „vlašský olej“, jehož doporučené dávkování jsou tři polévkové lžíce užívané obden. Jste překvapení? Doufejme, že příjemně. A co když vám řekneme, že úroda ořešáku královského má výhod podstatně víc?

Prevence cukrovky i nepříjemných zánětů

Již předchozí studie a výzkumy v minulosti poukázaly na to, že nutriční složení vlašských ořechů snižuje riziko vzniku diabetu 2. typu. Experti se domnívají, že je to díky vysokému podílu omega-3 mastných kyselin, které jsou spojovány s řízením metabolických syndromů a omezeným rizikem chronických zánětů. Jako bod navíc lze považovat i to, že „vlašáky“ zpomalují proces biologického stárnutí a zlepšují celkovou kvalitu pleti. Přesně tak to sdělují závěry americké studie zveřejněné v časopise Food and Function. Také se těšíte, až si je za pár týdnů budete moci nasbírat do zásoby?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat