Thajské masáže nezavrhujte. Vzpruží unavené tělo i mysl

Kdo by neměl rád masáže? Ať už si je dopřáváte u odborníků nebo se doma opečováváte se svým protějškem, tento příjemný relax si jistě dopřeje každý rád. Pokud se na to cítíte, vyzkoušejte thajskou masáž. Je to totiž něco docela jiného.

Princip thajské masáže

Thajci věří v sílu uzdravování sebe sama. Thajská masáž uvádí tělo, mysl i ducha do stavu naprosté harmonie a rovnováhy, což je potřebné pro aktivaci samouzdravovacího procesu. Pomocí thajské masáže se odstraňují bloky nejen z fyzické schránky, ale také ty duševní.

Co vás čeká

Po příchodu k masérovi se převlečete do vhodného oděvu. Ve většině masážních salonů vám zapůjčí soupravu lněných kalhot a košile, která umožňuje volný pohyb a je pohodlná. Poté vás uloží na speciální matraci nebo masážní lehátko a celý proces může začít. Masér nebo masérka postupně uvolní všechny svaly a klouby v těle, srovná vaši páteř a protáhne všechny šlachy. Při thajské masáži se vyvíjí tlak pomocí palců, dlaní, loktů, kolenou a chodidel, tudíž se skutečně můžete setkat s momenty, kdy na vás masér bude klečet nebo sedět.

Při thajské masáži se začíná odspodu nahoru. Nejprve přicházejí na řadu chodidla, ve kterých je největší množství reflexních bodů, které, vlivem stlačování, postupně pomohou uvolnit problematické části. Masíruje se celé tělo od chodidel až po hlavu a to v poloze na zádech, břiše i boku. Celá masáž končí masírováním vsedě.

V čem je rozdíl

Thajská masáž se liší od těch klasických zejména tím, že jde o protažení a odblokování celého těla, včetně kloubů a šlach, kdežto klasická se zaměřuje jen na svaly a měkkou tkáň. Kombinace akupresury, jógy, tlakové masáže a celkového protažení je tudíž maximálně efektivní. Thajská masáž může být bolestivá. Bolest při masáži značí chronické potíže nebo choroby. Thajci věří, že pomocí masáže pomohou odstranit většinu takových potíží, je ale třeba chodit na proceduru pravidelně.

Na co pozor?

Samozřejmě je důležité vybrat správného maséra. Po naší zemi se totiž rozrostla síť masérských studií, ve kterých mnohdy pracují ženy bez povolení a také bez certifikace. To vám samo o sobě ublížit nemusí, ale také vám to ani nepomůže. Špatně provedená thajská masáž vám v případě, že hledáte osvobození od chronických bolestí, může uškodit ještě více. Hledejte tedy maséry, kteří mají certifikát z oblasti thajských masáží, a věřte, že tací se nejčastěji budou lišit především v ceně. Thajská masáž za pár stovek může působit lákavě, ale kvalitu v ní nehledejte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat