Příznaky, že už opravdu beznadějně stárnete

Napadlo vás někdy, že už nejste nejmladší, ale známí vás uklidňují, že jste v nejlepších letech? Někteří tvrdí, že člověk stárne od třiceti, jiní zase, že člověk je tak starý, jak se sám cítí. Jak tedy poznat, zda začínáme stárnout doopravdy?

Konec ponocování

Noční filmový maraton s přáteli už vás neláká, stejně tak dlouhé pařby v klubech. Jak padne osmá večerní, tak už zíváte a v devět hodin padáte do postele utahaní jako koťata. To je jeden ze signálů, kdy vám vaše tělo naznačuje, že je čas se připravit na období středního věku.

Časté bolesti

Chvilku klečíte a pak se s bolestí v kříži, opírajíc se rukama o nejbližší předměty pomalu snažíte vstát. Ráno vstáváte rozlámaní a představa, že jste ještě před třemi lety dokázali přespat u přátel na sedačce v obýváku, vás dnes už akorát děsí.

Jste klidní

Věci, které vás dříve vytáčely doběla, vás dnes nechávají chladnými. Už se nečertíte nad každým pupínkem, zlomený nehet beze slova zapilujete, rozlitý čaj jednoduše vytřete, avšak možná uroníte pár slz nad rozbitým hrnečkem, jenž byl součástí teď již neúplného servisu po babičce.

Věčné odrhovačky

Písničky, které si dříve pouštěli vaši rodiče a vy jste je k smrti nesnášeli a při každém dalším songu jste víc a víc nechápali, jak může někdo poslouchat tak nemoderní hudbu, jsou najednou součástí všech vašich mixů do auta a co víc, kupujete si je na originálních cédéčkách, které pyšně vystavujete ve stojanu v obýváku.

Máte příšerné kocoviny

S každým drinkem a hodinou bdělosti nad rámec běžného stavu je vám jasné, že ráno bude krušné. A nejen ráno. Kocoviny jsou úporné a trvají i několik dní. Dávno pryč jsou doby, kdy jste se po party, která skončila nad ránem, probrali, a po lehké úpravě sebe sama jste mohli pařit celou další noc.

Vykání

Že už nejste nejmladší, vám dá nejlépe najevo dnešní omladina. Vykají vám už i malé děti a u puberťáků vašich známých dávno neplatíte za cool tetu nebo strejdu, před kterými můžou usrkávat pivo a vědí, že je neprásknete. Zkrátka už mezi ně nepatříte.

Boty

Dámy by pro boty na jehlách a platformě daly všanc své zdraví, ovšem jen do doby, kdy je doběhne čas a stáří se začne neúprosně hlásit o slovo. V momentě, kdy se v botníku místo sexy rudých lodiček objeví kožená zdravotní obuv, je jasné, že mládí je za vámi.

Garderoba

Stejně jako boty, mění se i oblečení, kterému dáváte přednost. Flitrové topy nad pupík a těsné bokové džíny nahrazují volné tuniky, kostýmky na míru a vše pochopitelně z přírodních materiálů. Tanga a krajku vyměníte za bavlněné kalhotky a samodržící punčochy nahradí ty kompresní z lékárny.

Nechápete puberťáky

Dalším faktorem, který vám dá jasně najevo, že už nejste nejmladší, je ten, že přestáváte chápat chování a myšlení mladší generace. Všichni vám připadají jako drzí fracci a často se podivujete nad jejich jistě špatnou výchovou.

Pravidelná návštěva kadeřnice

Doby, kdy si dámy stříhaly vlasy navzájem s kamarádkami a v drogeriích vybíraly ty nejkřiklavější barvy, jsou dávno minulé. Pánové se také často chytají za hlavu, když vidí fotky, na kterých jejich hlavu zdobí punkové „číro“. Jakmile se ve vašem diáři začne každý měsíc objevovat termín, kdy jdete ke kadeřnici, je jisté, že jste víc, než jen dospělí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:13
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:12
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat