Esenciální oleje, které na podzim opravdu oceníte

Sezona vonných olejíčků je opět tady, což je jen dobře. Které byste měli mít ve svém arzenálu? Určitě nakupte zásoby smrku, limetky, cypřiše nebo máty. Hodit se vám bude také kmín či meduňka!

Také jste naprosto propadli kouzlu aromaterapie? Tak pochopitelně, vždyť je to plnohodnotný způsob péče o zdraví a duševní pohodu. Trocha té správné vůně dokáže navodit lepší náladu, zahnat bolesti hlavy, uvolnit ucpaný nos nebo dodat okamžitou dávku energie. A kdy jindy takové výhody nasávat všemi smysly, než právě na podzim? Tyhle esenciální oleje jsou v sychravém počasí naprostou nutností!

Smrk jako vážná konkurence kofeinu

Jakmile je po létě a člověk už „hnací sílu“ nečerpá ze slunečních paprsků, často ho dostihuje únava – to na vlastní kůži bohužel známe všichni. Zkracující se dny i změna času z letního na zimní celou situaci ještě zhoršují, protože pořádně naruší spánkové návyky. Většinou v tomto období hledáte spásu v kávě, která vás sice „nakopne“, ale jen na krátkou chvíli? Vzpružte se smrkovým olejem, jehož účinky přetrvávají podstatně déle. A stačí do aromalampy přidat sotva pár kapek!

Limetka pomůže v případě rýmy

Co dalšího vás ke konci roku může potkat? Pro odpověď není třeba chodit daleko, neboť útočící bacily a výskyt nemocných na každém kroku mluví asi za vše. Není tedy nijak překvapující, že posmrkává kdekdo, přičemž si ustavičně stěžuje na ucpané dutiny. Pokud nejste fanouškem kapek do nosu, parní inhalace s trochou esenciální limetky vás může dostat z infekce horních cest dýchacích. Tak si tuto informaci zapamatujte…

Cypřiš pro odplavení splínů a chmur

Máte špatnou náladu i nervy nadranc? Tíží-li vás navíc úzkost, nechte se unášet na vlně cypřišové vůně. Ta totiž prokazatelně uvolňuje mysl i tělo, navozuje dobrou náladu a snižuje hladiny stresových hormonů. Jestli toto aroma není zrovna podle vašeho gusta, nezklame vás ani kmín, pačuli nebo meduňka.

Máta zatočí s bolestí hlavy i migrénou

Nenáviděnou migrénou trpí spousta žen i mužů – a nejen na podzim. Víte o tom svoje, protože vás tato nepříjemnost mnohdy úplně vyřadí z provozu? Pak byste měli vědět, že užití chemických prášků není jedinou možností, jak se bolístky zbavit. Zředění „instantní máty“ s dalším nosným olejem může být efektivním řešením problému. Vzniklou směs si poté aplikujte na čelo i zadní část krku, rázem bude po starosti!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat