Nepříjemné křečové žíly. Najít je můžete dokonce i ve svém klíně

Když se vysloví termín „křečové žíly“, kdekdo přemýšlí o těch modrých, fialových nebo červených cévách, které jsou zvětšené a zkroucené a které se objevují v blízkosti kotníků a nohou. Věděli jste však, že křečové žíly se mohou objevit i jinde na těle? Najít je můžete třeba ve svém klíně!

Křečové žíly neboli varixy jsou chronickým onemocněním dolních končetin, které je způsobeno poruchou cesty žilní krve zpět k srdci. V některých případech mohou být viděny kolem konečníku, ale existují i případy, kdy je nelze pozorovat, protože se nacházejí přímo v řiti. Pak se taková křečová žíla nazývá vnitřním hemoroidem. Tento stav je obvykle bezbolestný, i když tomu tak pochopitelně nemusí mít vždycky. A teď pozor. Varixy se mohou objevit i ve vagině a na dalších místech.

Bolestivý klín

Podle lékařů se jedná o problém běžně způsobený těhotenstvím. Narůstající velikost plodu v děloze může způsobit, že se v dolní polovině těla uvolní krev a cévy v pochvě se zvětší. Ve hře je však i dědičnost. Pokud vás zajímá, jestli je to bolestivé, tak věřte, že křečové žíly v pochvě způsobují spoustu nepohodlí – v podstatě se jedná o stejný diskomfort jako ve zmíněné rektální oblasti.

Jelikož se nejedná o nic příjemného a takzvané vulvovaginální křečové žíly o sobě dávají vědět, většina postižených žen končí s močovou inkontinencí. Nutno také zmínit, že problém se může vyskytnout i u netěhotných žen, zejména těch během přechodu. Za hlavní viníky jsou pak označovány hormonální a také fyziologické změny. A kde se dál mohou objevit nechtěné křečové žíly?

Na prsou

Ženy, které jsou k rozvoji křečových žil náchylné, mohou také skončit s rozšířenými krevními cévami na svých prsou. Lékaři říkají, že to hrozí zvlášť těm, kdo mají implantáty.

Kolem očí

Varixy okolo očí? I to je možné, nicméně v tomto případě křečové žíly nejsou nápadné, protože jsou schované pod kůží, stejně jako vrstvy tuku. U některých lidí jsou však tyto krevní cévy v blízkosti očí jednoduše větší, nebo více dilatované, a proto jsou viditelné. (Někdy je problém způsoben nedostatečnými vrstvami tuku.) Vzhledem k tomu, že oči jsou branou do duše, jak se tak říká, často se tento stav podepisuje na sebevědomí.

Ostatně, podobné je to i u rukou, kde jsou křečové žíly taktéž viditelné na první pohled. Co se s tím dá dělat? V úvahu přichází, a to ve všech případech, laserové ošetření, operační metody nebo sklerotizace, během které se varix napustí látkou, která zničí cévní výstelku žíly. Tím dojde k vyvolání umělého zánětu. Takto ošetřená žíla se po několika týdnech vstřebá.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat