Vyhřívané sedačky v autě. Luxus, který je nebezpečné pro vaše zdraví

Také si libujete při sezení na vyhřívaných sedadlech vašeho automobilu? Dnešní doba si žádá více luxusu, a tak je výhřev sedadel téměř standardní výbavou dnešních vozů. Jenže kromě příjemného tepla, nám mohou vyhřívaná sedadla způsobit nepříjemné potíže.

Teplotní šoky

Výhřev sedadel oceníme zejména v chladných podzimních a zimních dnech. Zapínat bychom jej však měli jen na nezbytně dlouhou dobu a určitě ne na nejvyšší stupeň. Po prohřátí sedačky bychom výhřev měli vypnout nebo teplotu udržovat pouze na nejnižším stupni. Při déletrvajícím prohřívání našich svalů a následným přesunem do chladu riskujeme prochladnutí, bolesti zad a bederní oblasti.

Pomalé spermie

Pozor by si měli dát ale i muži. Kromě bolestí zad mohou mít vyhřívané sedačky vliv taky na kvalitu jejich spermií. Ideální teplota pro správnou funkci spermií je okolo 36 °C. Dlouhodobé sezení na vyhřívané podložce zvyšuje teplotu mužského pohlavního ústrojí a spermie jsou mnohem méně aktivní. Němečtí vědci podrobili testu několik desítek mužů, u kterých byl negativní vliv vysoké teploty na aktivitu spermií jasně prokázán. Následkem je snížená kvalita spermatu, neplodnost, a dokonce i impotence.

S osteoporózou nikdy

Lidé, kteří trpí osteoporózou, by si do svých automobilů vyhřívaná sedadla rozhodně pořizovat neměli. Nadměrné teplo, které sedačky vyzařují, totiž podporují řídnutí kostí, které lidem trpícím touto chorobou rozhodně neprospěje.

Ideální klima pro kvasinky

Nesmíme zapomínat ani na ženské pohlavní orgány. Sezení na vyhřáté sedačce tvoří ideální prostředí pro množení kvasinek a bakterií, tudíž pokud vás na podzim a v zimě trápí časté mykózy a infekce, zkuste si nepouštět výhřev v autě. Dalším problémem jsou již rozběhnuté záněty. Zánět jakéhokoli akutního charakteru se nedoporučuje nahřívat a to samozřejmě ani v autě. Pokud tedy trpíte nějakým intimním problémem, na vyhřívaná sedadla rovnou zapomeňte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat