Muži, kteří si nečistí zuby, trpí častěji poruchou erekce

Zdravé zuby a dásně jsou důležité nejen pro dobrý dojem při společenském styku, ale také pro zdravé srdce a cévy. Muže by mohla k pravidelné péči o chrup – čištění dvakrát denně – a návštěvám zubaře motivovat erekce. Jedinci, kteří si totiž nečistí zuby denně, mají téměř třikrát častěji potíže s erekcí.

Nedostatečná ústní hygiena se projeví na zvýšené kazivosti zubů, zánětech dásní a samozřejmě také nepříjemném dechu. U obou pohlaví se při chronických potížích dostavují problémy s oběhovou soustavou. Muži to pak velmi brzy pocítí na kvalitě erekce.

Vědci z Univerzity v Ťi-nanu vyšetřili zdraví chrupu a pevnost erekce u více než dvou set tisíc mužů. Pánové, kteří na ústní hygienu nedbali, měli až třikrát častěji potíže s erekcí ve srovnání s těmi, kteří si čistili zuby dvakrát denně.

Podle odborníků bakterie způsobující kazy a záněty dásní produkují látky, které se dostávají do krve a poškozují cévy. Záněty dásní souvisejí také se sníženou hladinou testosteronu v krvi. A obojí se pak projeví v horší kvalitě erekce.

„Ústní hygiena by měla zajímat všechny lékaře, kteří řeší se svými pacienty poruchu erekce,“ tvrdí doktor Sin-cchaj Čou z Univerzity v Ťi-nanu.

Pozor na chyby

Ačkoli si zuby drtivá většina z nás čistí alespoň dvakrát denně, ještě to neznamená, že tak činíme správně. Jakých chyb se při hygieně ústní dutiny dopouštíme nejčastěji?

Odborníci zastávají názor, že očistný proces by měl trvat 120 vteřin. Ovšem těch, kteří si ho berou k srdci, je jako šafránu. Jedni to trochu flákají a druzí pro změnu přehánějí – a obojí je špatně. Pokud chcete maximalizovat odstranění plaku, jsou dvě minuty optimální. Účastníci jistého výzkumu, kteří si s vidinou hollywoodského úsměvu kartáčovali chrup delší dobu, vykazovali narušení povrchu zubů, což může vést k nevratným škodám.

Většinu z nás rodiče už od dětství nabádali, že umytí zubů po každém jídle je naprostou nutností. Co je na tom pravdy? Vůbec nic. Dentisté před tímto zvykem varují s tím, že použití kartáčku do 30 minut po konzumaci pokrmu či pití nápoje může naopak přispět k erozi zubní skloviny, neboť se obsažené kyseliny z občerstvení vmasírují hlouběji do zuboviny. Po ochranu dentinu je tedy zcela na místě vyčkat alespoň půl hodiny a až potom se vrhnout do práce.

Možná předpokládáte, že když použijete při čištění zubů větší sílu, žádná nečistota si před vámi nemůže být jistá. Teoreticky vzato to zní logicky, ovšem ve finále si tím pořádně škodíte. Tenhle způsob totiž může způsobit nenapravitelné poškození dásní a zubní skloviny. Pokud navíc vlastníte elektrický nástroj s oscilační hlavou, je extra drhnutí zcela zbytečné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat