Nastartujte líný metabolismus

Tělo musí každý den bojovat s nejrůznějšími jedovatými látkami. Kromě vyskytujících se pesticidů, těžkých kovů nebo konzervačních látek v naší stravě se musí vypořádat také s odpadními látkami vznikajícími při normálních metabolických procesech. Vždy se proto vyplatí metabolismus stimulovat. Jak a čím?

Ledviny, játra a střeva vykonávají hlavní práci při vylučování jedovatých látek z těla. Filtrují nečistoty a odpadní produkty, zodpovídají za jejich správné odstranění z těla. Při nesprávné nebo jednostranné stravě organismus nedokáže tyto látky vylučovat, ty se hromadí a zatěžují fungování orgánů. Následkem toho může být únava, trávicí potíže, bolesti hlavy či celkové oslabení imunitního systému. Co s tím lze dělat?

Pravidelné snídaně

Metabolismus pracuje neustále, proto téměř nepřetržitě potřebuje i přísun látek, které budou udržovat jeho chod. Každé ráno, když vstáváte, je však funkce metabolismu zpomalená, protože od posledního jídla uběhlo již více hodin. Náprava je však jednoduchá. Vydatná a hlavně zdravá snídaně dodá tělu potřebnou energii. Metabolismus tak zrychlí své procesy a díky tomu je schopen spalovat tuky. Ne nadarmo se říká, že snídaně je základní jídlo celého dne. Ovšem i svačiny a oběd mají své opodstatnění. Stačí vědět, co jíst. Vybírat můžete z několika variant.

Metabolické stimulanty

  • Papája je ovoce velmi bohaté na enzymy. Podporuje nejen celkový metabolismus, ale také usnadňuje spalování tuku.
  • Rýže (obzvláště rýže natural) obsahuje balastní látky a draslík, který odvodňuje tělo. Podílí se na vylučování jedovatých látek, reguluje rovnováhu kyselin a zásad.
  • Jahody a rybíz mají dva pozitivní účinky. Zásobují štítnou žlázu dostatečným množstvím manganu a tím stimulují produkci hormonů podílejících se na metabolických procesech. Zároveň obsahují hodně draslíku, jenž tělo zbavuje nebezpečných látek a čistí krev.
  • Čekanka je zase bohatá na intybin, vápník, draslík, železo a hořčík. Tyto důležité minerální látky významně podporují trávení a odbourávání tuků v těle a taktéž stimulují metabolismus.
  • Rukola napomáhá při odvodňování a vylučování jedovatých látek, současně udržuje zdravou střevní mikroflóru. Tak co, vybrali jste si?






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat