Konopí bez předsudků. Je to zázrak, nebo problém?

Negativní názor na konopí? Tak ten má kde kdo! Většinou mýty okolo něj pramení z nevědomosti. Patříte k těm, kdo jeho sílu využívá? Pokud ne, možná vás přesvědčí jeho pozitivní účinky na organismus!

Konopí je víc než tráva. Ve škole nás nikdo nepoučil o tom, že z konopí lze ušít košili, splést provaz, postavit dům. Taky s jeho pomocí zatopíte, semena použijete jako výživu nebo účinný lék. Takže, doopravdy je to „jen“ nějaká tráva? Názory se různí.

Zázrak, nebo problém?

Konopí a prostředky z něj léčí řadu lehčích i těžkých onemocnění, proto je konopí doporučováno jako podpůrný prostředek léčby. Pro své výrazné léčebné účinky se používalo už před mnoha a mnoha stoletími. Není divu, že s ním novodobý lékaři začali pracovat v polovině 20. století a rychle si ho oblíbila i veřejnost. Má totiž protizánětlivé, hojivé, analgetické, antibakteriální i antivirální účinky. Pomáhá při průjmu, revmatismu, roztroušené skleróze, ale také epilepsii. Dále navrací chuť k jídlu a působí i jako analgetikum. Je toho ale mnohem víc.

Konopné semínko

Konopná semena a olej jsou jedním z nejlepších zdrojů esenciálních mastných kyselin. Kromě vzácné kyseliny gama-linolenové obsahují omega-6 a omega-3. Vyznačují se vysokým obsahem bílkovin, proteinů, prospěšných rostlinných sterolů, včetně dalších důležitých látek pro lidský organismus. Pochlubit se mohou také všemi osmi esenciálními aminokyselinami, které jsou pro člověka nezbytné. (Tělo si je neumí samo vyrobit a musí je přijmout z potravy.)

Jedna hrst konopných semen přitom kryje denní potřebu proteinů a mastných kyselin. Je možné je přidávat prakticky do všech jídel při vaření i pečení a jsou chutnou přísadou studených pokrmů, protože vynikají příjemnou oříškovou chutí. Po týdnu užívání uvidíte účinky na svých nehtech, vlasech i kůži. Kvalita všeho jmenovaného se zlepší.

Regenerace pleti „trávou“

Velkou a vyzkoušenou výhodou je zklidňující účinek konopí. Působí protizánětlivě a hodí se pro různé typy pleti. Jak pro velmi suchou, zarudlou a přecitlivělou, tak pro tu mastnější se sklonem k akné.

Kosmetika s konopím skvěle působí proti vráskám, zlepšuje celkovou kvalitu pleti, pomáhá s opary nebo suchou či popraskanou kůží. V některých krémech se pojí ještě s kyselinou hyaluronovou, která zvyšuje účinnost přípravku tím, že proniká hlouběji do struktur pleti.

Tělový konopný olej zase podporuje celkovou kvalitu pleti, hydratuje, dobře se vstřebává. Navíc je hypoalergenní, neucpává póry a předchází vzniku akné. Zároveň léčí kožní onemocnění, jako je ekzém, lupénka nebo různé formy dermatitidy. Pořád se užívání konopí bráníte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat