Kdy pečovat o pleť, vlasy nebo zdraví. Napoví Měsíc

Pečovat o pokožku a vlasy podle Měsíce? Využijte sílu tohoto vesmírného tělesa ve svůj prospěch! Pokud se jím budete řídit, zajistíte si sexy postavu, krásné a pevné vlasy, nebo třeba zdraví pohlavních orgánů!

Měsíc putuje dvanácti souhvězdími zvěrokruhu a každému z nich náleží některá část našeho těla. Jestliže měsíc prochází daným souhvězdím, je patřičná část těla více citlivá na příznivé, ale i škodlivé vlivy. A toho se pro krásu a zdraví dá využít. Kdy se tedy soustředit na pokožku, pleť nebo třeba nehty?

Měsíc v Beranu

Je ideální pro péči o obličej. V tuto dobu jsou vhodné masáže očí, peeling, pleťové masky, ale i akupresura, které budou v měsíci v Beranu působit velmi dobře. Zvýšený efekt nastane při ubývajícím měsíci.

Měsíc v Býku

Do popředí zájmu se v těchto dnech dostává čelist, šíje a krk. Zkuste si zajít na masáž, jelikož zatuhlé svaly či bloky se ve dnech Býka snáze uvolní. Nezapomeňte na své zuby, péče o ně se vyplatí.

Měsíc v Blížencích

Na řadu přicházejí ramena, paže a ruce. Prospívají masáže, odstraňování ztvrdlé kůže či zábaly rukou. Večer si natřete dlaně silnou vrstvou krému a na noc si navlečte bavlněné rukavice. Vaše ručičky si to jistě zaslouží.

Měsíc v Raku

V tyto dny se zaměřte na péči o hrudník, plíce, játra či žlučník. Provětrejte si plíce pohybem na čerstvém vzduchu. Ale pozor, ve dnech Raka se vyhněte oslavám, zátěž nezdravého jídla, alkoholu a cigaret je mnohonásobně vyšší.

Měsíc ve Lvu

Myslete na svoje srdíčko. Praktikujte jakýkoliv sport, lehce tak povzbudíte krevní oběh a potrénujete srdeční sval. Lev je ideální pro stříhání vlasů, které pak lépe rostou.

Měsíc v Panně

Vše, co podniknete pro správné trávení, se kladně odrazí i na ostatních částech těla. Jezte lehce stravitelná jídla. Měsíc v Panně přeje trvalé na vlasy.

Měsíc ve Vahách

Středem vašeho dění jsou ledviny a močový měchýř. Je dobré proplachovat je vhodnými čaji a vodou. Vše, co nyní sportem vykonáte pro svůj zadeček, bude mít velký úspěch.

Měsíc ve Štíru

Dny Štíra jsou zaměřeny na pohlavní orgány. Pokud vás trápí nějaké gynekologické potíže, zkuste sedací koupel v heřmánku či dubové kůře.

Měsíc ve Střelci

Hlavní částí těla jsou ve Střelci stehna. Velmi účinné je v těchto dnech bojovat s celulitidou. Pomáhá plavání, sauna a střídavá sprcha horkou a studenou vodou.

Měsíc v Kozorohu

Věnujte pozornost kůži, pleti a nehtům. Udělejte si peeling, solnou koupel, masáž kokosovým olejem. Nevystavujte pokožku zátěži, ani v případě dlouhodobého pobytu na slunci.

Měsíc ve Vodnáři

Znáte koupele podle Kneippa? Za tento druh otužování vám vaše lýtka, kotníky i křečové žíly poděkují. Souběžně s koupelemi zpevňujte vazivový aparát vhodnou stravou i pohybem. Vyvarujte se operací křečových žil.

Měsíc v Rybách

Vše se teď točí kolem vašich chodidel. Dopřejte jim reflexní masáž nebo alespoň pedikúru. Chodidlům i celému našemu tělu prospívá nejvíce chůze bosky, tak neváhejte a odhoďte boty alespoň na část dne, je-li to možné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat