Kurkumový čaj pijte každý den. Tohle udělá pro vaše zdraví

Jste alergik, kterému pylová sezona vždycky pořádně „zatopí“? Pak byste měli užívat kurkumový medikament, jenž příznaky téhle usmrkané patálie mírní. Zároveň bojuje proti rakovině, Alzheimerově chorobě a artritidě.

Podle dochovaných údajů se kurkuma využívala již před 10 tisíci lety, a to nejen při vaření. Byla neodmyslitelnou součástí různých náboženských obřadů, oblíbeným léčebným prostředkem, zprostředkovatelem energie i vyhledávaným kosmetickým pomocníkem. O koření známém pod pojmy indický šafrán, omezené zlato či zlatá bohyně se ve svém deníku rozpovídal i slavný cestovatel Marco Polo, který na něj nedal dopustit. Ale co vy, používáte tento sypký zázrak? Zkuste si z něj připravit čaj, jenž vám přinese celou řadu zajímavých pozitiv.

Jednoduchá příprava, maximum výhod

Ptáte se, jak se takový kurkumový nápoj chystá? Není to nic složitého. Nejprve smíchejte indický šafrán s medem, aby vznikla jakási pasta. Tu vložte na dno hrnku a zalijte horkou, ne však vařící vodou. Tekutinu dobře promíchejte a přidejte přiměřené množství pepře a citronovou šťávu. Tím je vaše práce u konce. Nezbývá než ochutnat a těšit se v báječných benefitů. Které to jsou?

Medikament na bolest kloubů

Silné protizánětlivé působení aromatického životabudiče pomáhá mírnit otoky, záněty i bolesti spojené s artritidou i osteoartritidou. Na tento jev poukázalo již více studií, přičemž odborníci si to vysvětlují obsaženou látkou zvanou kurkumin, která prý přinese úlevu po několika málo minutách.

Ochrana mozku před duševními chorobami

Poznatky rozsáhlého britského výzkumu, jež byly zveřejněné v magazínu Journal of Nutrition, informují o tom, že spolupráce výše zmíněného kurkuminu a celé řady antioxidantů zlepšuje kognitivní funkce, a to především u starších jedinců. Proto se lékaři netají názorem, že ingredience zlaté barvy poskytuje spolehlivou ochranu před degenerativními nervovými onemocněními, jako je kupříkladu Alzheimerova choroba.

Snížené riziko rakoviny, které přivítá každý

Američtí experti si na základě svého průzkumu troufají tvrdit, že tradiční ingredience díky svému složení zasahuje do celé řady procesů probíhajících v těle, přičemž do značné míry zabraňuje i tvorbě rakovinných buněk. Obzvláště účinná je údajně v boji proti rakovině prsu, vaječníků, plic a tlustého střeva.

Útlum alergií a menší utrpení

Co si budeme povídat, období alergií je doslova na spadnutí. Už teď se děsíte toho, až budete zase smrkat ostošest, kýchat a mnout si uslzené oči? Takhle tragické to být nemusí. Budete-li pravidelně „užívat“ kurkumový čaj, boj s alergickou rýmou letos vyhrajete! Je to proto, že onen nápoj vlivem vysokého podílu antioxidantů posiluje imunitní systém, zatímco tlumí příznaky alergií a astmatu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat