Příznaky nedostatku potřebného vápníku v těle

Třepí se vám vlasy i nehty, jste neustále strašně unavení a ke všemu vás skolí každý bacil? Těmito signály se vám organismus snaží naznačit, že je třeba doplnit vápník. Třeba prostřednictvím brokolice, kapusty nebo mandlí!

Kdekdo by přísahal, že vápník je potřebný jen pro zuby a kosti. Vy také? Nenechte se zmást, neboť podle odborníků tento minerál poskytuje prevenci před rakovinou tlustého střeva. Klíčový je také pro udržení správné hladiny krevního tlaku, přičemž ovlivňuje funkce svalů, včetně toho srdečního. Rovněž je účinným prostředkem proti nespavosti, obezitě a premenstruačnímu syndromu, zatímco ovlivňuje metabolismus i funkce nervové soustavy. Jak vidno, vápník je nepostradatelný na mnoho frontách. Netrpíte jeho nouzí? Pokud se najdete v těchto bodech, bohužel se to nedá vyloučit.

Častá vyčerpanost, na kterou nic nezabírá

Cítíte se jako přejetí parním válcem a připisujete to jarní únavě? Možná je příčina někde úplně jinde. Z poznatků nedávného britského výzkumu jednoznačně vyplývá, že jedince, kteří nemají dostatek uvedené živiny, mnohem častěji postihuje fyzická slabost a špatná nálada. Místo dalšího hrnku kávy si tedy dejte raději brokolici, kapustu, mandle nebo sardinky. To jsou hodně bohaté vápníkové zdroje! Nutno ještě zmínit, že doporučená denní dávka pro dospělého jedince je něco mezi 1000 a 1500 mg.

Náchylnost k nemocem, za kterou vás šéf nepochválí

Jste v čekárně u doktora „jako doma“? I tohle berte jako varování, že s vámi není všechno v pořádku. „Pokud nemáte v těle adekvátní množství vápníku, váš imunitní systém zkrátka nemůže pracovat správně. To je také důvod, proč jste oproti ostatním častěji nemocní, a musíte užívat farmaceutické medikamenty, jejichž konzumace způsobuje spoustu nežádoucích vedlejších účinků,“ připouští americká výživová poradkyně Leslie Bonci.

Potíže se spánkem? Ani tohle není vtip!

Asi každý si je vědom toho, že spánková deprivace přináší celou řadu problémů. Konkrétně jde třeba o zvýšené riziko cukrovky, nadváhy a deprese. V sázce je však i porucha soustředění nebo dokonce paměti. Bloumáte ještě o půlnoci po bytě a nervózně sledujete hodiny? Příčinou nechtěné bdělosti může být dle názoru amerických vědců dlouhodobý deficit látky, které je věnován tento článek. To byste neřekli, že?

Špatná kvalita vlasů i nehtů

Při každém pohledu do zrcadla propadáte mírné depresi, protože vaše hříva nesplňuje kritéria „koruny krásy“? Jestli se to samé dá říct i o nehtech, je potřeba zbystřit. Poznatky průzkumu publikované v magazínu American Journal of Clinical Nutrition informují o tom, že právě tyto kosmetické patálie jasně poukazují na „podmíru“ vápníku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat