Potraviny, které nedovolí slunci, aby poškodilo vaši pokožku

Zase je tu období, kdy úměrně s tím, jak se zvyšují teploty, lidé postupně odhazují svršky. Jenže málokdo u toho myslí na dobro své pleti! Jezte i vy častěji fazole, slunečnicová semínka a tučné ryby. Tyhle přírodní dary jsou teď nutností!

Venku je krásně a slunce svítí ostošest. Ačkoli jsou jeho hřejivé paprsky nesmírně příjemné, člověk by neměl zapomínat na to, že mohou také uškodit. Jak se před ultrafialovým zářením chráníte vy? Kromě tmavých brýlí, klobouku a krému nezapomeňte do „letní výbavy“ zahrnout i tyto potraviny. Vaše pokožka to jenom ocení!

Fazole jako doporučovaná nutnost

Kdy jste si naposledy dopřáli fazole? Pokud jste k nim poněkud skeptičtí, zkuste své stanovisko přehodnotit. Často opomíjená luštěnina totiž nabízí neskromné množství draslíku, hořčíku a zinku. Právě poslední ze jmenovaných minerálů je naprosto klíčový pro zdraví kůže, neboť na něm závisejí procesy obnovy a regenerace buněk. Nutno zmínit, že fazole jako takové rovněž přispívají k regulaci krevního tlaku, snižují pravděpodobnost rakoviny a urychlují hubnutí.

Slunečnicová semínka. Ani jedno nazmar

Do karet slunečnicovým semínkům hraje fakt, že jsou neuvěřitelně všestranná. Můžete je přidávat do salátů, pomazánek a dresinků. Neváhejte je vmíchat také do ranního jogurtu, těstovin či těsta na chleba i koláčky. Co z toho budete mít? Tito malí dobrodinci jsou fenomenálním zdrojem vitaminu E, jež hraje zásadní roli v boji proti volným radikálům poškozujícím pleť. Další živinou, kterou v nich naleznete, je měď. Ta se podílí na tvorbě melaninu, tedy pigmentového proteinu, co má v popisu práce pomáhat při vstřebávání škodlivého UV záření.

Kakao nebo hořká čokoláda

Kakao je proslulé vysokým obsahem flavonoidů rostlinných substancí silného antioxidačního účinku. V rámci nedávného amerického výzkumu zaměřeného na tento efekt bylo zjištěno, že pravidelná konzumace kakaa nebo kvalitní hořké čokolády omezuje pravděpodobnost rozvoje rakoviny kůže o celou čtvrtinu. Sluší se dodat, že obě jmenované dobroty pozitivně ovlivňují paměť, dodávají energii a navozují dobrou náladu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat