Deprimuje vás alergie? Zmírněte její symptomy těmito potravinami

Nestíháte kupovat papírové kapesníky a nosní spreje, protože vás alergická rýma doslova válcuje? Doporučujeme dát si dnes nějakou žampionovou specialitu, jejíž součástí bude i cibule. Oba tyto zachránci vám uleví!

Ano, květen je svým okouzlujícím způsobem báječný měsíc, neboť jsme svědky pozoruhodných přírodních jevů. Pohled na vzkvétající stromy, rostliny a keříky si ale příliš neužívají alergici, kterých je mezi tuzemáky celá třetina. I vás dohání k šílenství ucpaný nos, uslzené oči, vyrážky a časté bolesti hlavy? Pak to chce okamžitou první pomoc! Nemusíte ji však hledat v lékárně, protože záchranu slibují i tyto potraviny. Které platí za spolehlivou „medicínu“?

Jablko. To vás ve štychu nenechá

Na úsloví, že kdo jí jedno jablko denně, ten nepotřebuje doktora, vážně něco bude. Konzumace šťavnatých plodů předchází vzniku zubních kazů, zatímco poskytuje prevenci před Parkinsonovou chorobou i rakovinou. Také snižuje riziko diabetu a bojuje proti depresím, přičemž pomáhá čistit tepny a zbavuje je nahromaděných škodlivých látek, včetně cholesterolu. Kromě jmenovaných výhod ovšem z jablek načerpáte také kvercetin, což je velice silný antioxidant tlumící symptomy patálie, která vás tolik trápí.

I cibule přijde vhod

Hlásíte-li se do kategorie nešťastníků, jež naprosto vykolejí nejen pyly, ale i srst čtyřnohých mazlíčků či prašné prostředí, měli byste navýšit spotřebu cibule. Ochucovadlo, které dobře znali již staří Egypťané, obsahuje unikátní antibakteriální látku zvanou alicin. Té závěry mnoha studií přisuzují schopnost zmírnění alergických příznaků, ovšem tenhle vychvalovaný spasitel prý bojuje i proti infekcím a ochrání vás před záněty.

Žampiony jsou trefou do černého

Už se nemůžete dočkat houbařské sezony, proto si čas od času dopřejete žampiony, které jsou na pultech obchodů k dispozici celoročně? Děláte jen dobře. Málokdo tuší, že bílé poklady patří mezi hodně bohaté zdroje selenu, což je minerál, jenž přispívá k ochraně buněk a tkání před toxiny i oxidačním stresem. Nelze jim odepřít ani to, že posilují imunitu a snižují riziko cukrovky, zatímco pomáhají při alergii a astmatu. Na tuto skutečnost jako první upozornil francouzský lékař Paul Daguin, a to už v roce 1944, s čímž se moderní věda jen ztotožňuje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat