Tureckým sedem si zaděláváte na velké potíže

Dělá vám problém sedět s nohama na zemi a jejich překřížení je bolestivé? Pak si jejich provozováním zaděláváte na nepříjemné potíže. Proč byste měli dbát rad fyzioterapeutů a nevystavovat své tělo dlouhodobému vysedávání s nohama do preclíku?

Při cvičení ano, v běžném životě ne

Všelijaké cviky obsahující sed na nohách, jejich křížení apod. mohou být našemu tělu prospěšné, protože přispívají k protažení a uvolnění svalů. Když se to ale přehání, může mít přemíra napínání svalů a vazů velmi špatný dopad nejen na samotné nohy, ale i na kyčle a bederní páteř.

Hypermobilita a špatné návyky

Hypermobilita je nejčastěji vrozená. Mezi lidmi, kteří jí trpí, se ale najdou i tací, kteří si ji „vypěstovali“ svými špatnými návyky, zejména přetěžováním svalů, šlach a vazů. Vlivem častého napínání těchto orgánů dochází ke ztrátě elasticity, a tím pádem i ke špatné opoře kloubů. Nezřídka se pak lidé potýkají s bolestmi kolen.

Kolena jsou jen začátek

Jakmile začne mít vaše tělo podobných krkolomností tak akorát, dá vám o sobě nejdříve vědět právě bolestmi v kolenou. Postupně se ale přidruží i bolest v kyčlích, které jsou v tureckém sedu nepřirozeně vybočeny, a kloub v takovém okamžiku nedosedá zcela do míst, kam patří. Příznakem bývá lupnutí v kyčli při vstávání.

Jednostranný problém

Pokud sedíte často v tureckém sedu, je to špatně. Jestliže jste ale zvyklí sedět si pouze na jedné noze, je to o to horší. Potíže spojené s tímto stylem sedu jsou sice totožné, jenže se koncentrují na jedinou stranu těla. Výsledkem může být ulevování jedné straně v důsledku blokád či bolestí, ke kterým se přidruží bolesti zad z křivého postoje.

Křečové žíly

Nikdo v rodině křečovými žilami netrpí, nemáte zaměstnání, které by bylo pro vznik rizikové, přesto se na vašich nohách stále množí? Pokud si na nich často sedíte, není se čemu divit. Znemožňujete krvi, aby správně proudila, a dříve nebo později se vám nohy odvděčí i nevzhlednými křečovými či metličkovými žilami.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat