Hygiena, o které se příliš nemluví. Proč se vyplatí používat vhlčený toaletní papír?

Vlhčený toaletní papír. Hygienická pomůcka, na kterou část lidí nedá dopustit a část ji považuje za zbytečnou. Jenže většina odborníků má jasno. Používání vlhčeného toaletního papíru přispívá k lepší hygieně a tím i našemu zdraví. Naše testerky vyzkoušely v rámci testování vlhčené papíry Linteo. Jaké byly jejich hodnocení a recenze?

Je to nutné?


Používání vlhčeného toaletního papíru je v porovnání s tím klasickým nejen hygieničtější, ale také zdravější.

Zatímco v některých zemích (např. Japonsko nebo Itálie) spoléhají po použití toalety na bidet, u nás se takováto očista příliš neujala. A tak většina z nás spoléhá na klasický toaletní papír. Jenže poslední dobou někteří odborníci upozorňují, že to nemusí stačit.

Nejenže hrozí, že při použití papíru nedojde k dokonalé očistě, ale při nešetrném materiálu nebo příliš silném tření může dojít k poškození citlivé oblasti konečníku (to pak může vyústit v nepříjemné praskliny, ale také zvyšuje riziko hemoroidů). Navíc pokud se (především ženy) lidé utírají nesprávným směrem, hrozí navíc zanesení nečistot do močových cest či intimních partií a z toho pak nepříjemný zánět.

Používáním vlhčeného toaletního papíru ovšem dojde k mnohem lepší očistě, navíc je otírání s ním mnohem šetrnější k pokožce. Jen je nutné kupovat skutečně toaletní papír, který je určený ke splachování. Jinak hrozí ucpání odpadu a kanalizace (pozor, například klasické vlhčené ubrousky nejsou vhodné k odhazování do záchodu).

Jemý, ale pevný

Naše testerky vyzkoušely vlhčený toaletní papír Linteo s extraktem z dubové kůry a vlhčený toaletní papír Linteo s kyselinou mléčnou. Jak se jim osvědčily?

„Vlhčený toaletní papír Linteo jsem testovala společně s manželem, který do té doby vlhčený papír nepoužíval. Za sebe jsem byla moc spokojená s jemnou strukturou a vlhkostí. A hlavně jsem moc ráda, že jsem přesvědčila i muže, který si papír moc pochvaluje a dál ho používá (dubový). Četla jsem, že je to i zdravé, takže u něj už zůstaneme. Vyhovuje nám i balení - je tak akorát na doma i na cesty, chválila testerka vlasakova.jarca.


Vlhčený toaletní papír Linteo s extraktem z dubové kůry a vlhčený toaletní papír Linteo s kyselinou mléčnou se našim testerkám rozhodně osvědčily.

„Jsem moc ráda, že jsem mohla otestovat vlhčený toaletní papír. Je skvělý a velice ho doporučuji. Měli jsme ho v autě na cestách a musím říci, že je perfektní i pro děti, krásně voní a má super obal. Doporučuji každému, napsala testerka klokan81.

„S vlhčeným toaletním papírem jsem velmi spokojená. Líbí se mi vůně obou testovaných papírů. Ale co se mi líbí ze všeho nejvíc, že jsou rozložitelné. Jsou pevné, tak akorát vhlčené (ani suché, ani mokré). Ideální na cesty. Za mě jsou jedny z nejlepších, které jsem dosud vyzkoušela, přidala se testerka Jíťule.

Linteo vlhčený toaletní papír je opravdu příjemný. Výborně se hodí na cesty, poskytuje čistotu a svěžest na intimní partie. Překvapil mne svojí pevností a zároveň je velmi jemný k pokožce. Vůně je příjemná. Ubrousky se snadno vytahují z obalu, jsou praktické. Dají se dobře spláchnout. Rozhodně budu kupovat i dále, jsou lepší než klasický toaletní papír. S vlhčeným toaletním papírem jsem byla naprosta spokojená a určitě doporučuji i ostatním, zhodnotila testerka Scarlie.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat