Trápí vás lupénka: Zkuste se vyhnout některým potravinám

Příznaky lupénky může zhoršovat mnoho faktorů. Jedním z nich je také strava. Nezřídka je s celou chorobou spojena právě špatná skladba jídelníčku. Existují dokonce tací, kteří se této nepříjemné choroby dokázali zbavit právě jeho radikální obměnou. Kterým potravinám byste se měli vyhnout?

Zredukujte tuky

A to jak ty v jídelníčku, tak i ty ve svém těle. Lupénka totiž často postihuje lidi s nadváhou a obézní. V první řadě vynechte smažená a tučná jídla, které vašemu tělu ničím neprospívají a mohou lupénku skutečně zhoršovat. Lékaři apelují na pozitiva redukce váhy, ačkoli není přímá souvislost odborně prokázána, zkušenost je taková, že s kily navíc zmizí i podstatná část projevů této nepříjemné choroby.

Pozor si však dejte i na opačný extrém, než je nadměrný příjem nezdravé stravy, a to striktní omezení jídelníčku. Taková změna může být v neprospěch nejen v ohledu léčení této chronické nemoci, ale i celému vašemu organismu.

Červená znamená „STOP“

Řada lékařů a výživových poradců upozorňuje také na nevhodnost konzumace rajčat, paprik, ředkviček, jahod apod., které napomáhají vyplavování vápníku z těla a mohou příznaky lupenky zhoršovat. Týká se to ale také všech lilkovitých plodů, exotického ovoce, čerstvých klíčků nebo kořeněných jídel.

Pročistěte střeva

Původ lupénky je často spojován se zhoršeným stavem střev a trávicího traktu. Střevní stěny se v některých oblastech ztenčí natolik, že se stanou propustnějšími, k čemuž se navíc přidává špatná koordinace vylučovacího systému. Jedovaté látky, které mají procházet střevy a pak být vylučovány, pronikají ztenčenými stěnami do lymfatického systému a pak se dostávají do krevního oběhu.

Je tedy nutné zdraví vašich střev co nejvíce podporovat. Zásadní je dostatečný přísun tekutin a také konzumace mléčných výrobků s živými kulturami, které udržují mikroflóru vašich střev v rovnováze. Ideální je také konzumace obilovin, které zajistí dostatečný příjem vlákniny, a navíc vás zasytí na delší dobu, čímž se stávají vhodným doplňkem jídelníčku při redukčních dietách.

Nestresujte se

Mnoha klinickými studiemi je také prokázáno, že se lupénka zhoršuje na základě špatného emočního rozpoložení. Při stresových situacích dochází k rozproudění znečištěné krve po našem těle, čímž se kožní projevy mohou výrazně zhoršovat. Lékaři tedy radí, aby se pacienti snažili vyhýbat takovým situacím.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat