Naděje pro boj s rakovinou. Podle vědců pomohou jahody

Jste příznivcem sladkých jahod? To je dobře, protože jejich složení prý snižuje životaschopnost nádorových buněk až o 80 %. Na jakém principu tahle léčba funguje, a co s tím vším mají společného hnojiva?

O tom, že jahody mají zajímavé zdravotní benefity, se už nějakou dobu mluví. Již několik studií prokázalo, že pomáhají regulovat krevní tlak, zlepšují funkce mozku a posilují imunitu. Souběžně zvyšují odolnost kostí, stimulují metabolismus a tlumí bolesti způsobené artritidou. Jsou tím jejich přínosné „vedlejší účinky“ vyčerpány? Právě naopak. Ukázalo se totiž, že úroda jahodníku, na níž si naši předci pochutnávali již v době kamenné, bojuje proti rakovině. A to s takovou vervou, až to udivuje i samotné odborníky!

Poklad ze zahrádky jako slibné léčivo

Švédští vědci jsou na základě svého rozsáhlého výzkumu skálopevně přesvědčení, že zmíněné přírodní dary jsou velice účinné při inhibici rakovinných buněk, proto mají co říct nejen k prevenci, ale i léčbě tohoto závažného onemocnění. Nutno ovšem dodat, že funkčnost šťavnatého medikamentu podle nich stojí na jedné zásadní podmínce – jahody musí být stoprocentně organické. To znamená, že při jejich hnojení nejsou použity ropné a čistírenské kaly a ani syntetické pesticidy, ale jen kompost, hnůj a rostlinné výluhy. Jak je možné, že takto vyživená potravina se dokáže „poprat“ s jednou z nejobávanějších chorob dnešní doby?

Složení, které dokáže takřka zázraky

Experti jsou toho názoru, že za vším stojí obsažené látky, jmenovitě pak vitamin C, kyseliny listová i ellagová, antokyany, kvercetin a kaempferol, které působí jako silné antioxidanty. Společně tvoří vynikající obrannou linii v boji proti růstu nádorů a drasticky snižují přítomnost metastází. S takovým názorem se ztotožňují i američtí specialisté, kteří poznatky vlastního bádání publikovali v magazínu Journal of Agriculture and Food Chemistry. Ti dokonce neváhají tvrdit, že výše jmenovaný kvercetin snižuje životaschopnost nádorových buněk až o 80 %. A to je opravdu nadějná informace, nemyslíte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat