Postava jako jablíčko zvyšuje riziko mrtvice

U žen s postavou tvaru jablka dochází k extrémnímu zvýšení rizika infarktu a mrtvice. Je totiž vyšší třikrát. A to i tehdy, když je taková žena celkem štíhlá. Tvar jablka znamená, že má žena velmi útlé nohy a hýždě a většina tělesné hmoty se u ní soustředí na oblast kolem pasu a hrudníku či ramen. Naopak tvar postavy hrušky riziko mrtvice a infarktu výrazně snižuje. I když jsou ženy s postavou hrušky s nadváhou či mírně obézní.

Kardiologové si už v minulosti všimli, že ženy s postavou hrušky jsou chráněny před chorobami srdce a cév a metabolickými poruchami.

Není tuk jako tuk

Tuk na stehnech a hýždích u žen z nějakého důvodu není škodlivý, ale naopak ženu chrání před zdravotními problémy. Ale tuk v pase a na hrudi či ramenou a rukou má naopak v jejich případě zhoubný účinek.

Kardiologové z Newyorské univerzity prokázali, že postava tvaru jablka ženám škodí. A to i v případě, že jsou štíhlé jako slavné ženy typu jablka Elizabeth Hurleyová, Angelina Jolie, Catherine Zeta Jonesová, Oprah Winfreyová či Tyra Banksová.

Na BMI nezáleží

Ženy typu jablka mají většinu hmotnosti těla v oblasti od pasu nahoru.

„Lidé by měli dávat pozor na rozložení tuku na těle, i když mají jinak normální tělesnou hmotnost,“ varuje doktor Qibin Qi z Newyorské univerzity.

Podle něj BMI nevypovídá o ničem, pokud není v těle změřen přesně tělesný tuk a jeho rozložení. Žena s vyšším BMI ale útlým pasem a širokými stehny je třikrát méně postižena infarktem a mrtvicí než žena, která má BMI normální, ale veškerý tuk má na břiše.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat