Nejzdravější houby pro podporu imunity i dlouhověkosti

Máte rádi houby? Ochutnejte chagu sibiřskou, reishi nebo shiitake. Po jejich konzumaci se vám zreguluje tlak i cholesterol, zesílí imunita a vylepší myšlení. Postaráno budete mít i o prevenci rakoviny!

Na fascinující vlastnosti hub vědečtí výzkumníci upozorňují poměrně často. A pravděpodobně to jinak nebude ani v budoucnu, neboť z hlediska zdravotních přínosů je v současné době zkoumáno více než 100 druhů. Které jsou vůbec neprospěšnější? Hodně se mluví o těchto odrůdách. V našich lesích byste je ale hledali marně!

Chaga sibiřská, elixír všeho dobrého

Chaga je vysoce ceněná houba, jež se celá staletí používá v tradičním sibiřském i čínském lékařství. Vyskytuje se v oblastech severní Asie a severní Evropy, a to velmi zřídka, proto je vzácná. Tento živý organismus je účinný při posílení imunity, zatímco pomáhá odstraňovat nahromaděné toxiny a zabraňuje růstu rakovinových buněk. Zároveň stimuluje centrální nervový systém, ochraňuje pokožku před UV zářením a léčí žaludeční vředy. Doporučován je také osobám s diabetem a pacientům se záněty žaludku.

Reishi, tajemství dlouhověkosti

Tento zázrak přírody má v tradiční medicíně pověst prostředku, jež má velký vliv na dlouhověkost. Vlastně, nejen tam! I nejnovější studie potvrzují, že zlepšuje koncentraci i myšlení, odvrací nemoci srdce a rychle regeneruje jaterní buňky. Dále zvyšuje odolnost vůči stresu, bojuje proti virům a posiluje antioxidační schopnosti buněk. Ovšem reguluje také hladinu hormonů a tlumí zánětlivé procesy v těle.

Shiitake, mocný dar

Houba shiitake pochází z Japonska. Je velmi bohatá na potřebné esenciální aminokyseliny, minerální látky i vitaminy skupiny B. Její „vedlejší účinky“? Vzhledem k tomu, že ji někteří odborníci považují za jednu z nejzdravějších potravin na planetě, jich není málo. Jinak zvaný houževnatec jedlý reguluje škodlivý cholesterol a metabolizuje karcinogeny v organismu. Působí rovněž jako antibiotikum, normalizuje krevní tlak a omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních onemocnění. Nelze mu odepřít ani to, že mírní symptomy alergií, zatímco podporuje potenci.

Zdroj: learn.freshcap.com/tips/healthiest-mushrooms/, time.com/5500684/are-mushrooms-healthy







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat