Chůze po písku působí jako posilovna i antidepresiva

Skvělá kosmetika pro vaše chodidla nebo vhodné cvičení při potížích s artritidou. Tohle všechno představuje pěší pochod po písečné pláži. Díky němu vás ale také přestane bolet kdeco – a také se zbavíte i toho největšího stresu!

Již brzy zabalíte kufry a vyrazíte za hranice všedních dnů, tedy na zaslouženou dovolenou? Pokud máte namířeno na místo, kde je kromě vody také písek, častým toulkám bosou nohou se tam rozhodně nebraňte. Pohyb po takovém „terénu“ doporučuje nejeden odborník! A jaké jsou jeho pádné důvody?

Skvělá posilovna. A s léčivým účinkem

„Když chodíte v sypkém a suchém písku, přizpůsobujete se nerovnému povrchu. Tím procvičujete doslova každý sval na nohou. Touto aktivitou také vydáte téměř dvakrát více energie než při chůzi po trávě, což zlepší celkovou tělesnou kondici a pomůže při spalování kalorií,“ píše se v publikaci The Arthritis Exercise Book (Kniha cvičení při artritidě). Proč ještě lenošit na lehátku a nevydat se bez bot na průzkum po okolí?

Pedikúra, která je hodně důkladná

Nestíháte si před odjezdem odskočit do salonu na pedikúru? Nevadí, párkrát se projdete po pláži a vaše paty budou jako ze škatulky. Opravdu! Písek je totiž poměrně hrubý, proto zafunguje jako přírodní exfoliační prostředek, jež odstraní poškozené a odumřelé kožní buňky. Pokud si po návratu nezapomene ošetřit chodidla hydratačním krémem, uděláte ještě lépe. Výsledek vás opravdu nadchne!

Pocit štěstí, který vás doslova zaplaví

Závěry španělského výzkumu provedeného týmem z Barcelonského institutu pro globální zdraví sdělují, že výše zmíněná činnost nesmírně prospívá duševnímu rozpoložení a snižuje úroveň stresu na minimum. Prokázal to pokus pacientů, kteří se během stomatologického zákroku nacházeli na písečných dunách prostřednictvím virtuální reality. Převážná většina jich uvedla, že je ošetření bolelo od dost méně než je obvyklé, přičemž se cítili klidněji, uvolněněji a vyrovnaněji. A to měli zubní vrtačku v ústech! To jsou tedy věci, viďte…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat