Kocovinu může mít každý. I ten, kdo vůbec nepije

Napadlo vás někdy, že kocoviny lze dosáhnou i jinak, než nezřízeným pitím na večírku? Tenhle velmi nepříjemný pocit můžete totiž zažívat i tehdy, kdy se vaše tělo bude potýkat s jakýmkoli nedostatkem, ale také ve chvíli, kdy bude mít něčeho příliš.

Kocovina z nevyspání

Pokud se vaše tělo potýká s nedostatkem spánku, mohou se následné pocity projevovat stejně, jako u běžné kocoviny. Potýkáte se s bolestmi hlavy, únavou, křečemi ve svalech a také s neukojitelným hladem a chutí na sladké. Často se přidružují i potíže s rovnováhou, soustředěním a schopností koncentrace. Kdo už jednou kocovinu z nevyspání zažil, jistě potvrdí, že od té poalkoholové se téměř ničím neliší.

Kocovina z jídla

Máte dojem, že nedostatek nebo naopak nadbytek jídla nemůže mít na svědomí něco tak protivného, jako je kocovina? Jste na omylu. Hladoví-li člověk delší dobu, dříve či později se to projeví na celkovém stavu jeho těla. Od nepříjemných bolestí hlavy a žaludku, až po celkové vyčerpání.

Kocovina z jídla může mít ale i opačnou příčinu, a tou je přejídání. Jestliže s přecpete jídlem, které je plné cukrů, tuků nebo kofeinu, na malou chvíli se zvýší hladina cukru v krvi, což vede k rychlému nárůstu energie. Jak rychle ale stoupne, tak rychle i klesne pod únosnou normu a v takovou chvíli se začneme cítit unavení a bolaví.

Kocovina z těhotenství

Některé ženy nemají v těhotenství žádné výraznější potíže. Jiné trápí ranní nevolnosti a pocity, které lze přirovnat ke kocovině. Tyto potíže mívají maminky zejména v prvním trimestru těhotenství, kdy často ještě netuší, že vůbec těhotné jsou. Pokud potíže nedoprovází tolik typické zvracení, nezřídka si neuvědomují, že by mohla ranní kocovina souviset s nově vznikajícím člověkem v jejich břiše.

Pravdou ale zůstává, že potíže spojené s těhotenstvím mohou být skutečně rozmanité a bolest hlavy, svalů, kloubů, žaludku, pálení žáhy nebo pocit suchosti v ústech nejsou žádnou výjimkou. Přicházejí-li ale současně, leckterou maminku po ránu překvapí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat