Konzumace syrové cibule a syrového česneku může snížit riziko rakoviny prsu

Každodenní konzumace syrové cibule a česneku dodá tělu velmi silné antioxidanty, které ochrání ženu před rakovinou prsu. Podle onkologů z New Yorku každodenní konzumace této zeleniny v syrovém stavu sníží riziko rakoviny prsu o sedmašedesát procent. Ovšem obě cibuloviny musejí být pozřeny syrové, i krátkou tepelnou úpravou o svou účinnost přicházejí.

Vědci z University of Buffalo spolupracovali s kolegy z Portorika, kde ženy často konzumují syrovou cibuli a česnek v různých typech pokrmů. Srovnání jídelníčku Portoričanek a míry onemocnění rakovinou prsu odhalilo, že ženy konzumující denně syrovou cibuli a česnek onemocní tímto zhoubným typem nádoru o sedmašedesát procent méně.

Experimenty s nádorovými buňkami přitom naznačují, že dialyl disulfidy a s-alylmerkaptocystein obsažené v cibulovinách dokážou omezovat dělení nádorových buněk prsu, a dokonce vyvolávat jejich samovolnou smrt. Tyto látky jsou však silně těkavé a varem se ničí. Kvercetin z cibule potlačuje růst nádorových buněk prsu a alicin z česneku rovněž omezuje nekontrolované dělení těchto buněk.

Česnek jako univerzální lék

Léčivé účinky česneku však byly známy i ve starověkém Egyptě, u Řeků, Římanů i Babyloňanů. Zkuste se jimi inspirovat, pokud vás něco trápí. Česnek konzumujte syrový a čerstvý (takový má nejvyšší obsah chemické látky zvané allicin), nebo vezměte zavděk i tepelnou úpravou. Udává se, že již šest stroužků v jídle vás může vyléčit za pouhých 24 hodin. Extrakt z česneku snižuje nachlazení a chřipku a zdravotní potíže všeho druhu léčí mnohem rychleji než nějaká tabletky z lékárny. Není tedy na co čekat.

Hloubková očista

Zhruba po šesti až deseti hodinách po první konzumaci pracuje česnek na úrovni buněk. (Antibakteriální vlastnosti tohoto zázraku putují krevním řečištěm a začínají odstraňovat škodlivé bakterie, které způsobují řadu nemocí.)

Po 10 až 24 hodinách již můžete čerpat „česnekové benefity“. Došlo totiž k hluboké očistě. Imunita je posílená, došlo ke snížení cholesterolu a posílení životní síly. Takže, co si dnes dáte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat