Nejlepší sportovní aktivity pro zimní období

Dali jste si své novoroční předsevzetí, že se zbavíte pár přebytečných kil? Jistě nejste jediní. V období počátku nového roku si podobné cíle dává drtivá většina z těch, kteří si nějaké to předsevzetí dají. Jakým sportem ale v zimním období začít?

Plavání

Plavání je obecně nejméně náročnou sportovní aktivitou, pokud se sportem teprve začínáte. Zejména v zimě je skvělým způsobem, jak uvolnit bolavé svaly, posílit je a zároveň podpořit imunitní systém. Nikdy však nepodceňujte počasí a pečlivě se osušte. To platí především pro vlasy, které máme sklon často jen schovat pod čepici. Riskujete tím v nejlepším případě poškození své hřívy, v tom horším omrzliny. Čepice vás před mrznoucí vlhkostí příliš neochrání.

Bruslení

Zimy nejsou v posledních letech příliš chladné, takže bruslení na rybnících už si příliš neužijeme. Zimní stadiony však dávají možnost vyrazit si zabruslit i za předpokladu, že je venku teplota nad bodem mrazu. Bruslení je nejen zábava, ale také dobrý způsob jak posílit svaly nohou, hýždí, břicha, a také pánevního dna. Díky nutnosti udržování rovnováhy totiž pracujeme se všemi těmito svaly.

Procházky a běh

Pokud rádi běháte, není nutné s tím v zimě přestávat. Jen si vybírejte pohodlnější trasy, abyste předešli úrazům. Jestliže ale s během teprve začínáte, doporučujeme nejdříve začít svižnými procházkami. V zimě vaše tělo spálí touto aktivitou mnohem více kalorií, neboť kromě výdeje energie pro samotný pohyb, musí ještě organismus vaše tělo udržovat v teple.

Běžkování

Pokud žijete v místech, kde se v zimě ještě stále objevuje sníh, rozhodně neváhejte a pořiďte si běžky. Běžkování je sice poměrně náročné, nicméně jde o skvělý způsob, jak vytvarovat svoji postavu a nakopnout imunitní systém. Navíc je běžkování zábavnější, než obyčejné běhání ve sněhu.

Spinning

Jízda na kole v rytmu hudby je dnes jednou z nejoblíbenějších sportovních disciplín. Výhodou je, že na jaře, až budou venkovní teploty přijatelnější, můžete pokračovat na klasickém kole a budete mít už slušnou kondičku. Šlapáním do pedálů můžete spojit příjemné s užitečným a kromě budování svalové hmoty si užijete projížďky na krásná místa.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat