Problémové partie mluví za vaše tělo

Každá žena má na svém těle něco, s čím není právě úplně spokojená. Řeč je o takzvaných problémových partiích. Víte ale, že každá problémová zóna může něco prozradit i o vašem zdraví?

Zatímco některá bojuje s pneumatikou na břichu, jiná má zase airbagy na zadečku a třetí má povislou kůži na stehnech. To, co máme společné, je, že se v našich tělech necítíme úplně dobře. A ačkoli ve skutečnosti nemusejí být problémové zóny skutečný problém, že o nás dokážou vypovědět mnohem více, jste dosud určitě nevěděly.

Nadbytek tuku po celém těle

Máte pocit, že jste poslední dobou přibraly na více místech na těle? Pak je to zřejmě způsobeno přebytečnými kaloriemi. Tady pomůže jen jedno – změňte svůj jídelníček a dávejte si pozor, co a v jakém množství jíte. Dejte si také pozor na sůl. Pokud hodně solíte, pak se může ve vašem těle ukládat voda a celkově budete vypadat oteklí. V našem těle všechno souvisí se vším, takže to, co sníme, nás ovlivňuje i hormonálně a emocionálně.

Tuk na zadečku a stehnech

Problémy s ukládáním tuku na zadečku a stehnech mají spíše ženy než muži. Je totiž většinou spojeno s hormonální nerovnováhou nebo s používáním antikoncepce na bázi estrogenu. Pokud ho má vaše tělo příliš, může to znamenat, že začne ukládat tuk na podbřišku nebo zadržovat vodu.

Problémová zóna na břichu

Cítíte se často po jídle nacpaná k prasknutí? Máte pocit plnosti a břicho se vám zvětší, jako byste byla těhotná? Ale po pár hodinách jídlo strávíte a je místo na nové… Znamená to, že jíte více, než skutečně vaše tělo potřebuje. K tomu máte málo pohybu a najednou zjistíte, že se vám na břiše začíná dělat záchranný kruh. Často stačí jen malá změna v běžném denním režimu. Místo jízdy výtahem schody raději vyběhněte. Vystupte klidně o zastávku dříve a zbytek dojděte pěšky. Jezte pomaleji, tak abyste dříve mohly rozpoznat, kdy jste syté. Zbavíte se tak nepříjemných pocitů po přejídání a časem i zvětšujícího se břicha.

Problém s převislým podbřiškem

V tomto případě musíme opět pohlédnout pravdě do očí – tuk v podbřišku je vždy následek nezdravé životosprávy. Jídla s vysokým obsahem cukru a tuku jsou doslova předurčená k tomu, aby je tělo uložilo v podbřišku. Stresem uvolňuje naše tělo hormon kortizol, který je zase zodpovědný za náhlé pocity hladu, a především chutě na sladké nebo slané. Co ale mnozí z nás nevědí je, že tuk v podbřišku představuje velké zdravotní riziko v podobě vysokého krevního tlaku a cukrovky, které mohou vést až k srdečnímu infarktu nebo mozkové mrtvici.

Ukládání tuku v dolní části těla

Ukládání tuku na nohách může poukazovat na poruchy s krevním oběhem. Pomoci by mohly cvičení nohou, procházky, běh nebo jogging. Tedy všechny druhy pohybu, které podpoří prokrvení nohou a zbaví vás tuku.

Obecně tedy platí, že za tuk na našich problémových partiích si vlastně můžeme sami. Ať už přejídáním, špatnou stravou nebo nedostatkem pohybu, všechno špatné, co vlastnímu tělu provádíme, se nám někde „vrátí“. Zdravotní potíže jsou až následkem. Važme si tedy těla a alespoň čas od času mu dopřejte dostatek pohybu a něco dobrého v podobě zdravé stravy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat