Depresím vyhovuje nezdravé stravování a nekvalitní spánek

Věřili byste tomu, že důvodem vašich špatných nálad mohou být sociální sítě? Stejně jako náklonnost ke zpracovaným potravinám nebo noční bdělost!

Z odborného hlediska je deprese dlouhotrvající porucha psychiky, která se projevuje patologickým smutkem, nedostatkem motivace a neschopností prožívat potěšení. Přijde vám, že něco takového vás potkat nemůže? Že je to naprosto vyloučené? Jak se to vezme. Pokud máte co dočinění s těmito návyky, riziko depresí si pořádně zvyšujete!

Nezdravý jídelníček jako hazard

To, co jíte, skutečně ovlivňuje nejen vzhled, ale i vaše psychické rozpoložení. A možná ani netušíte, jak moc! Poznatky americké studie, o níž veřejnost informoval magazín The American Journal of Clinical Nutrition, sdělují, že lidé, kteří místo vyváženého jídelníčku dávají přednost zpracovaným potravinám, zpravidla bývají náchylnější k úzkostným stavům. Ještě pořád se cestou z práce chcete stavit v tom rychlém občerstvení na rohu?

Ponocujete? To je špatně

Nikdo asi nepochybuje o tom, že kvalitní noční odpočinek je pro celkovou kondici zkrátka nepostradatelný. Ale řekněme si upřímně, opravdu trávíte v peřinách těch doporučovaných osm hodin? Odborníci se přiklánějí k názoru, že ti, kteří chodí spát až po půlnoci, mají následující den o poznání více negativních myšlenek. Tedy alespoň ve srovnání s jedinci, co uléhají „se slepicemi“. Duševní zdraví ovšem neohrožujete jenom častým ponocováním, které využíváte k dodělávání pracovních restů či sledování televizních pořadů…

Sociální síť jako dobrý sluha, ale zlý pán

Kdo dnes nemá založený profil Facebooku, Twitteru či Instagramu, ten jako by nebyl. Ostatně, z expertních odhadů vyplývá, že sociální sítě jsou součástí každodenního života 600 milionů lidí po celém světě. Otázkou však je, zda je to vůbec dobře! Čím déle se totiž budete zabývat příspěvky a statusy svých on-line přátel, tím větší je pravděpodobnost, že vás dobrá nálada hodně rychle opustí. Proč?

„Je velice obtížné nepropadnout špatným emocím, když máte před sebou upravené fotografie, které vám ostatní uživatelé denně servírují. Většina populace má bohužel tendence záměrně zkreslovat realitu, aby budila ten nejlepší možný dojem, což může vyvolat přinejmenším žárlivost. Jenže tím to jenom začíná,“ vysvětluje souvislost mezi depresí a virtuální komunikací americká psycholožka Mai-Ly Steers.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat