Minimalizujte riziko tak nebezpečného stresu

Cítíte se přetíženi každodenními starostmi? Pokud je vaše spontánní odpověď NE, pak patříte k menšině šťastlivců. Pouze 20 procent dotázaných totiž uvedlo stejnou odpověď. Naopak 75 procent čas od času s přetížením organismu bojuje.

Deprese nebo vyhoření mohou být kromě jiného vyvolány právě přetěžováním organismu. Proto je nutné proti tomu začít bojovat co nejdříve. Perfektní a celostní metoda, jak se nadobro zbavit stresu, bohužel neexistuje. Navíc příčiny přetížení organismu jsou velmi rozdílné. Hlavními faktory pro každodenní zátěž jsou ale u mnoha lidí především práce a rodina.

Práce a děti stresují nejvíc

To potvrzují i čísla z provedené studie. Pro 40 procent osob je pracovní stres právě tím faktorem, který je negativně ovlivňuje. Z podrobných výsledků vyplývá, že generace našich rodičů se pracovním stresem nechá ovlivnit jen ve 20 procentech. Naopak generace mladých uvádí, že až každý druhý pracuje pod stresem, což je příčinou jejich zdravotních problémů.

Dalším faktorem stresující váš organismus jsou děti. A riziko stresu se zvyšuje úměrně s počtem dětí. Až neuvěřitelných 98 procent dotázaných s více než třemi dětmi uvedlo, že se cítí přetížení příležitostně až často.

Najděte rovnováhu

Z toho přirozeně vyplývá otázka, co se s touto tendencí dá dělat. Často chybí něco, co by pomohlo nároky všedního dne vyrovnat. Nejlepší cestou samozřejmě je začít u sebe a pokusit se zlepšit svůj osobní postoj ke všem požadavkům běžného dne. K tomu je vhodné začít s cíleným uvolňovacím cvičením a klidovými fázemi během dne.

Chvíle uvolnění

Pokuste se pravidelně uvolnit a alespoň jednou denně na půl hodiny pobýt na čerstvém vzduchu. Také sport je velmi důležitý. Výborně vám pomůže jóga a pilates. K novým trendům patří také floating – položíte se do bazénku napuštěného slanou vodou a dál neděláte nic. Slaná voda vám nedovolí se potopit a jen se tak vznášíte na vodě. Odpočinek a pročištění mysli zaručeno!

Nabídka roste

Možností, jak poznat stres, vyrovnat se s ním a minimalizovat jeho riziko, je mnoho. Je jen důležité jednotlivé rady poslechnout. Vždy je lepší nemoci předcházet než ji léčit. A to samé platí o stresu. Přestože máte pocit, že se nic neděje, rázem může být všechno jinak. Syndrom vyhoření nebo stres jsou v současné době velmi často skloňovanými slovy především psychologických a psychiatrických poradnách. A jak sami psychologové radí, že nejdůležitější je držet se hesla: Vnitřní klid mi dává sílu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat