Nečekané účinky masáže

Deprimuje vás problematické zažívání, špatná nálada nebo slabá imunita, kterou snadno přelstí každý bacil? Asi byste se měli svěřit do rukou profesionálního maséra. Tahle příjemná „léčba“ opravdu zabírá!

Masáž je považována za jeden z nejstarších léčebných prostředků, neboť se předpokládá, že byla běžnou záležitostí už pro pravěké kmeny. Dnes si můžeme vybrat přibližně ze stovky jejích druhů, jež se liší charakterem, technikou i doprovodnými pomůckami. Hnětení pokožky a vyvíjení tlaku na svaly ovšem nepomáhá jen bolavým zádům, jak by se mohlo zdát. Co všechno dobře provedená masáž dokáže s vaším tělem i duší?

Dobrá nálada, kterou přivítáte

Deprese je termín, který se s příchodem jara skloňuje snad nejčastěji. Ačkoli podle psychiatrů je toto onemocnění úplně jiný stav, než na co lidé teď obvykle stěžují, nikdo nemůže popřít, že třetí měsíc roku je psychicky náročným obdobím. Pokud špatnou náladou a nedostatkem energie trpíte i vy, odborníci by vám doporučili výše zmíněnou terapii, protože podle nich příznivě ovlivňuje nervový systém a navozuje optimistické rozpoložení.

Fungující trávení? Ano, to také

O zažívacích obtížích se sice nahlas moc nemluví, nicméně pravda je, že čas od času postihnou každého. Nezáleží na tom, zda je jejich příčinou citlivá reakce organismu na změnu prostředí, špatné stravovací návyky či absence pohybu, řešení téhle lapálie představuje kupodivu masáž. Tedy alespoň takové závěry přináší americká studie publikovaná v Mezinárodním žurnálu ošetřovatelství (International Journal of Nursing). Tak to by čekal asi málokdo…

Silná imunita. I ta přijde vhod

S dalším fascinujícím poznatkem se vytasili kalifornští lékaři působící na Cedars – Sinai Medical Center. Ti na základě své rozsáhlé studie došli k názoru, že jedinci, kteří na masérské lehátko uléhají pravidelně, vykazují větší počet lymfocytů, což jsou typy bílých krvinek, jež přispívají k posílení obranyschopnosti, čímž zvyšují odolnost těla. Co říkáte na tuhle relaxační prevenci, dáte si říct?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat